Ana içeriğe atla

OREOLU CHEESECAKE




Malzemeler:
12 adet oreo bisüvi
500 gr krem peynir
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin
2 adet yumurta
Yarım su bardağı krema
1 çimdik tuz

Yapılışı:
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın, en altına ısıya dayanıklı bir kap yerleştirin ve içine 2 su bardağı su koyun. Böylelikle kekiniz pişerken çatlamalar olmayacaktır.
Muffin kalıbının içine muffin kağıtlarını yerleştirin ve her birinin içine 1 adet bisküvi koyun.
Krem peyniri mikserle krema kıvamı alana kadar çırpın. İçine şeker ve vanilini ekleyerek çıpmaya devam edin. Yumurtaları da  teker teker ekleyin. Daha sonra kremayı ilave edip çırpın.
8 adet bisküviyi bıçakla istediğiniz büyüklükte doğrayın ve peynir karışımının içine ilave edip kaşıkla karıştırın. Daha sonra bu karışımı muffin kalıbının içindeki bisküvilerin üzerine paylaştırın. Kabarmayacağı için kalıpları ağzına kadar doldurun.
Isıttığınız fırında 30-35 dk kadar pişirin. Cheesecake biraz ılındıktan sonra muffin kalıbıyla birlikte dolaba kaldırın ve en az 4 saat dolapta bekletin.

Yorumlar

  1. çok beğendim Elif Hanım tariflerinizin devamını bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Siz de tariflerinizi benimle paylaşırsanız burada yayınlayabilirim.Ayrıca denediklerinize yorumlarınızı da bekliyorum.

      Sil
  2. denedim ve harikaaaa oreoya bayılıyorum

    YanıtlaSil
  3. Farklı ve süper bir lezzet :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta