Malzemeler:
6 adet Milföy
1,5 çay bardağı İri Çekilmiş Ceviz İçi
1 adet Yumurta Akı
1 yemek kaşığı Pudra Şekeri
- Şerbet İçin;
- 1 su bardağı Su
- 1,5 su bardağı Şeker
- 1-2 damla Limon Suyu
Üstü İçin;
- 1 adet Yumurta Sarısı
Yapılışı:
Milföyleri buzluktan çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.
Bu arada su ve şekeri kaynatarak şerbet yapın. Altını kapatmaya yakın 1-2 damla limon suyu koyup altını kapatıp soğumaya bırakın.
Ceviz içini iri kıyılmış şekilde dövün ya da rondodan geçirin. İçine yumurta akı ve 1 yemek kaşığı pudra şekerini ve limon kabuğunun dışını rendeleyip ekleyin.Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
Milföyleri hafifçe açın. Uzun tarafına ince şekilde iç malzemeden koyun ve hamuru sıkıca sarın. 2 parmak genişliğinde kesin. Kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizmelisiniz. Üstüne hafifçe yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar güzelce pişirin. Fırından çıkan tatlıları 1-2 dakika bekletip soğuk şerbeti üzerine dökün. Soğuk servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder