Ana içeriğe atla

MİLFÖY CEVİZLİ DOLAMA TATLISI


Malzemeler:

6 adet Milföy

1,5 çay bardağı İri Çekilmiş Ceviz İçi

1 adet Yumurta Akı

1 yemek kaşığı Pudra Şekeri


    Şerbet İçin;
    1 su bardağı Su
    1,5 su bardağı Şeker
    1-2 damla Limon Suyu

    Üstü İçin;
    1 adet Yumurta Sarısı
Yapılışı:

Milföyleri buzluktan çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.
Bu arada su ve şekeri kaynatarak şerbet yapın. Altını kapatmaya yakın 1-2 damla limon suyu koyup altını kapatıp soğumaya bırakın.
Ceviz içini iri kıyılmış şekilde dövün ya da rondodan geçirin. İçine yumurta akı ve 1 yemek kaşığı pudra şekerini ve limon kabuğunun dışını rendeleyip ekleyin.Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
Milföyleri hafifçe açın. Uzun tarafına ince şekilde iç malzemeden koyun ve hamuru sıkıca sarın. 2 parmak genişliğinde kesin. Kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizmelisiniz. Üstüne hafifçe yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar güzelce pişirin. Fırından çıkan tatlıları 1-2 dakika bekletip soğuk şerbeti üzerine dökün. Soğuk servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre