Ana içeriğe atla

KÖZLENMİŞ PATLICANLI DOMATES SOS VE SPAGETTİ EŞLİĞİNDE KÖFTE




Malzemeler:
Sos için;
1 orta boy rendelenmiş domates
Zeytinyağı
1 küçük soğan (doğranmış)
4 diş sarımsak (doğranmış)
1/2 tatlı kaşığı pul biber
1/3 su bardağı krema
1/4 bardak doğranmış maydanoz

Patlıcanlı Köfte için;
2 küçük patlıcan
1 yumurta
4 diş sarımsak (doğranmış)
1/2 bardak maydanoz (doğranmış)
1/3 su bardağı fesleğen (doğranmış)
1 su bardağı rendelenmiş parmesan
2 su bardağı ekmek kırıntısı
Kızartma için bitkisel yağ (kızartmak istemiyorsanız yaklaşık 25 dakika 350 derecede pişirin)

Köftenin içi için;
1 su bardağı ricotta (Ricotta peyniri yerine LOR peyniri kullanabilirsiniz)
1/3 su bardağı rendelenmiş mozzarella (mozerella yerine tuzsuz köy peyniri adı altında satılan peynirleri kullanabilirsiniz)
1/2 çay kaşığı pul biber
1 çay bardağı maydanoz (doğranmış)
1 paket kepekli spagetti (kepekli yerine normali de tercih edebilirsiniz.)

Şiş için;
Tahta şiş çubukları
Çekirdekleri alınmış birkaç adet siyah zeytin
Garnitür;
Taze fesleğen ve / veya maydanoz  (doğranmış)



Yapılışı:
Sos için;
Zeytinyağını bir sos tenceresine alın,
Yağınız ısınınca soğanlarınızı ve kırmızı pul biberinizi ilave edin,
Ardından sarımsağı da ekleyip soteleyin,
Son olarak domates ve maydanozu 15 dakika pişirin.
Sosunuzu el blenderıyla iyice karıştırırsanız daha pürüzsüz bir kıvam elde etmiş olursunuz.
Kremayı da ilave edin ve kaynamaya bırakın.

Ayrı bir kapta dolum malzemelerini karıştırın.
Patlıcanlarınızı közleyip kabuklarında ayırın.
Köfte için patlıcan ve ekmek kırıntıları hariç tüm malzemeleri blenderın karıştırıcı kısmında karıştırın.
Daha sonra karıştırıcıya eti ve patlıcanları da ekleyip karıştırmaya devam edin.Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
Hazırladığınız karışıma ekmek kırıntılarını da ekleyip küçük toplar halinde hazırlayın.Köftelerinizin içine iç malzemenizi ekleyin.
Tercihinize göre yağda kızartabilirsiniz (tavaya yapışıp iç malzemesinin dışarı akma riski var) yada 20-30 dakika kadar fırında pişirebilirsiniz.Köftelerinizin altın gibi kızarana dek pişmesi gerekiyor.
Makarnanızı paketteki tarife göre pişirin.
Makarna sosu,taze doğranmış fesleğen ve garnitür ile servis edebilirsiniz.

Daha iddalı bir sunum tercih ediyorsanız tabağınızın ortasına sosunuzu yayıp ,şişinize makarna dolayın ve köfteye batırın. Şişinizin en üstüne 2 adet siyah zeytin batırın.Tabağınızın köşesine teza fesleğen ile servis yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta