Ana içeriğe atla

KAŞARLI SÜPRİZ KÖFTELER



Malzemeler:
400 gram dana kıyma,
1 adet yumurta,
2-3 dilim bayat ekmek içi,
1 adet orta boy soğan,
100 gram kaşar peyniri,
Yarım bağ maydanoz,
2 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı pul biber.

Yapılışı:
Köfte için gerekli olan peyniri küp küp kesin. 1 adet orta boy soğanı küçük küçük doğrayın.
Ardından yarım bağ maydanozu yıkayın ve yıkadıktan sonra ince ince doğrayın.
Sonra köfteye hazırlamaya başlayabilirsiniz.
Geniş ve derin bir kap alın ve içine köfte için gerekli olan 1 adet yumurtayı kırıp iyice çırpın.
Sonra daha önceden küçük küçük doğranmış olan 1 adet orta boy soğanı ilave edin.
Ardından kıymayı ilave edip yoğurmaya başlayın.
Bu malzemeleri bir süre yoğurduktan sonra gerekli olan ekmek içini 2 tatlı kaşığı tuz ve daha önceden ince ince kıyılmış olan maydanozları da ilave ederek iyice yoğurun.
Bu şekilde malzemeleri koyup yoğurduktan sonra avucunuzun içini azcık ıslatın ve ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ortasına kaşar küplerinden koyup kapatın.Yuvarlak şekil verin.
Bütün harç bitene kadar bu şekilde hazırlayın ve tavada kızartın.
Domates soslu makarnayla servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre