Ana içeriğe atla

ISPANAKLI TORTELLINI




Malzemeleri
Hamur için;
2,5-3 su bardağı ( 250-275 gr. ) un
3 yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz
Dolgu için;
200 gr. ıspanak
250 gr. lor
1 yumurta akı
Beyaz biber – tuz
Muskat
Sos için;
200 gr. tereyağı
1 dolu avuç fesleğen
1 ezilmiş sarımsak
Tuz – karabiber

Yapılışı:
Geniş bir kaba unu eleyin. Bir tutam tuz ekleyip karıştırın. Unun ortasını açın. Ortasına 3 tam yumurta kalan 1 yumurtanın da sarısını kırın, akını sos için ayırın. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip, çatal yardımıyla homojen kıvama gelene kadar çırpın. Kenarlardan unu yavaş yavaş karıştırarak, hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Sonra top haline getirip, üzerini streç filmle örterek en az 1/2 saat dinlendirin.

Hamur dinlenirken tencerede su kaynatın. Ayrı bir kapta buzlu su hazırlayın. Ispanağın yapraklarını ayırıp yıkayın ve 1 dakika kaynar suda haşlayın. Sonra buzlu suya alıp 30 saniye kadar tutun. Sonra çıkarıp suyunu sıkın. Suyu sıkılmış ıspanakları ince kıyın. Lor peynirini ufalayarak ıspanağa ilave edin. Yumurta akını ekleyin. Tuz ve beyaz biberle baharatlandırın.

Dinlenmiş hamuru merdane yardımıyla ince açın. Bıçak yardımıyla hamurdan 4×4 kareler kesin. Ortalarına hazırladığınız harçtan koyun. Hamuru üçgen kapatıp uçlarını arkaya doğru burarak sıkıca birleştirin.

Geniş bir tencerede su kaynatıp içine tuz ilave edin. Tortellinileri kaynayan suya atıp 2-3 dakika haşlayın.

Tereyağını tavada eritin.

Fesleğeni ister bütün ister kıyılmış olarak ekleyip 1-2 döndürün. En son sarımsağı ekleyip ocaktan alın. Tuz ve karabiberle baharatlandırıp süzülmüş tortellinileri tavaya ilave edin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre