Malzemeler:
- 600 gr kemiksiz tavuk eti (kuşbaşı doğranmış)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Başparmak boyunda bir parça taze zencefil
- 3 diş sarımsak
- 2-3 adet kuru kırmızı acı biber
- 1 çorba kaşığı tavuk suyu
- 100 gr krema
- 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı safran
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı toz kişniş
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 8-10 adet kakule
- 1 adet kök tarçın
- Tuz
Yapılışı:
- Teflon tavada tereyağını eritin.
- Kuşbaşı doğranmış tavukları atın orta-açık ateşte kavurmaya başlayın.
- Rendelenmiş sarımsak ve rendelenmiş taze zencefili de ekleyin. Birlikte 10-15 dk kavurun.
- Üstüne küçük küçük doğradığınız kırmızı biberi ve diğer baharatları ekleyip tavuk suyunu dökün.
- Tüm malzemeyi karıştırıp kapağını kapatarak altını kısın. 10 dk kadar pişirin.
- En son kremayı ekleyin ve sıcak sıcak servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder