Ana içeriğe atla

HİNT USULÜ TAVUK



Malzemeler:
  • 600 gr kemiksiz tavuk eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Başparmak boyunda bir parça taze zencefil
  • 3 diş sarımsak
  • 2-3 adet kuru kırmızı acı biber
  • 1 çorba kaşığı tavuk suyu
  • 100 gr krema
  • 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı safran
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı toz kişniş
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 8-10 adet kakule
  • 1 adet kök tarçın
  • Tuz


Yapılışı:
  • Teflon tavada tereyağını eritin.
  • Kuşbaşı doğranmış tavukları atın orta-açık ateşte kavurmaya başlayın.
  • Rendelenmiş sarımsak ve rendelenmiş taze zencefili de ekleyin. Birlikte 10-15 dk kavurun.
  • Üstüne küçük küçük doğradığınız kırmızı biberi ve diğer baharatları ekleyip tavuk suyunu dökün.
  • Tüm malzemeyi karıştırıp kapağını kapatarak altını kısın. 10 dk kadar pişirin.
  • En son kremayı ekleyin ve sıcak sıcak servis edin. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta