HİNT USULÜ TAVUK



Malzemeler:
  • 600 gr kemiksiz tavuk eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Başparmak boyunda bir parça taze zencefil
  • 3 diş sarımsak
  • 2-3 adet kuru kırmızı acı biber
  • 1 çorba kaşığı tavuk suyu
  • 100 gr krema
  • 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı safran
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı toz kişniş
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 8-10 adet kakule
  • 1 adet kök tarçın
  • Tuz


Yapılışı:
  • Teflon tavada tereyağını eritin.
  • Kuşbaşı doğranmış tavukları atın orta-açık ateşte kavurmaya başlayın.
  • Rendelenmiş sarımsak ve rendelenmiş taze zencefili de ekleyin. Birlikte 10-15 dk kavurun.
  • Üstüne küçük küçük doğradığınız kırmızı biberi ve diğer baharatları ekleyip tavuk suyunu dökün.
  • Tüm malzemeyi karıştırıp kapağını kapatarak altını kısın. 10 dk kadar pişirin.
  • En son kremayı ekleyin ve sıcak sıcak servis edin. 

Yorumlar