Ana içeriğe atla

HİNDİSTAN CEVİZLİ İRMİKLİ KEK


Malzemeler:
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı tepeleme yoğurt (susuz kısmından)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı un
2 çay bardağı irmik
1 çay bardağı hindistan cevizi
Badem
1,5 paket kabartma tozu

Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Birkaç damla taze limon suyu

Yapılışı:
Öncelikle şerbeti hazırlayalım,
Şeker ve suyu tencereye alın,kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyip 10 dk kadar kaynatıp soğumaya bırakın.
Tatlı için yumurtayla şekeri iyice çırpın.
Gerekli malzemeleri sırayla ekleyip iyice karıştırın.
Yağlanmış tepsiye döküp,yayın.
Fırınlamadan önce bademleri herbir dilime birer tane gelecek şekilde dizin.
180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkardığımız tatlıyı 5dk kadar bekletiyoruz şerbeti üzerine döküp yavaşça dilimleyin.1-2 saat tatlının şerbeti çekmesi için bekletip servis yapabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta