Malzemeler:
4 dilim bonfile(1 parmak kalınlığında dilimlenmiş ve dövülmemiş)
1/2 kg mantar
1 küçük soğan
1 su bardağı yağsız süt
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1/2 limon suyu
1/2 çay kaşığı toz hardal(aktarlarda bulabilirsiniz.bu tür soslara çok yakışan bir baharat)
karabiber,tuz
Yapılışı:
Mantarlar yıkanır ve süzgeçe alınır.(mantarın yıkanmaması önerilse de benim içime sinmiyor yıkamadan.salata kurutucu kullanıp fazla suyu iyice süzdürün)İnce ince dilimlenen mantarlara yarım limon suyu eklenerek iyice karıştırılır.
Soğan küp küp doğranır.Yapışmaz tavada sotelenir.Mantarlar eklenerek ,suyunu salıp çekene dek pişirilir.
Süte nişasta eklenip karıştırılır.Suyunu çeken mantarların üzerine eklenir.Sos koyulaştığında baharatlar eklenir.
Yapışmaz tava iyice ısıtılır.Bonfileler tavaya alınır.Her iki tarafı da kızarana dek yüksek ateşte pişirilir.(Yüksek ateş etlerin mühürlenmesi ve içindeki sıvıyı salmadan yumuşak pişmesi için gerekli.Ayrıca etler pişerken aynı sebeple çatal vs.batırmaktan da kaçınmalısınız.Eğer içi pembe seviyorsanız orta-iyi pişmiş olması için herbir tarafı için 4'er dakika yeterli.)
Etler sosla beraber servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder