Ana içeriğe atla

FISTIKLI MUS VE BİSKÜVİLİ KUPLAR




Malzemeler:

Fıstık ezmeli mus;
  • 4 gram krem peynir 
  • 1/2 fincan kremalı fıstık ezmesi 
  • 1/2 su bardağı + bir çorba kaşığı pudra şekeri 
  • 1/4 çay kaşığı saf vanilya özü 
  • 2 yemek kaşığı krema


Diğer malzemeler;
  • 10 adet çikolata kaplı bisküvi 
  • Çikolatalı sos
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri,
  • Çırpılmış 1/2 su bardağı krema


Yapılışı:
Fıstık ezmeli mus için;
  • Krem peynir,fıstık ezmesi,pudra şekeri,vanilya ve kremayı 3 dakika boyunca  karışımınızı iyice karıştırın ve kabarık bir kıvam elde edin,


Kuplara yerleştirme aşamaları;
  • Her kupun en altına doğranmış çikolatalı bisküvi (bunun için albeni yada snickers kullanabilirsiniz)
  • Musu sıkacakla veya kaşıkla bir miktar ekleyip üstüne çikolata sos ekleyin,
  • Aynı şekilde birer kat daha ekleyerek en üste çırpılmış kremanızı  krema sıkacağınızla ekleyin.
  • Kremanın üzerine bisküvi parçaları serperek soğuk servis edin.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre