Ana içeriğe atla

FIRINDA SİGARA BÖREĞİ



Malzemeler:
1 çay bardağı zeytinyağı
3 adet yufka
1 çay bardağı su
susam


İçi için malzeme:
250 gram beyazpeynir
yarım demet maydanoz

Hazırlanışı:
Düz bir zemin üzerine yufkaların birini serin. 
Bir kapta zeytinyağı ile suyu iyice çırpın ve bir kısmı ile yufkanın üzerini ıslatın. 
Yufkayı ikiye katlayıp sekiz adet üçgen şeklinde parça kesin. 
Beyazpeynir ile ince ince doğranmış maydanozu karıştırarak üçgen parçanın geniş tarafına koyup sigara böreği gibi sarın. 
Yufkaların tümüne aynı işlemi uygulayın.
Bir kaseye iki su bardağı suyu koyun.
Börekleri bu suya batırıp, tepsiye dizin.
Üzerine susamları serpip, önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin.

Not:Böreklerinizin üzerine galeta unu veya kepek serperek sindirimini kolaylaştırabilir ve lezzet katabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre