Malzemeler:
1 çay bardağı zeytinyağı
3 adet yufka
1 çay bardağı su
susam
İçi için malzeme:
250 gram beyazpeynir
yarım demet maydanoz
Hazırlanışı:
Düz bir zemin üzerine yufkaların birini serin.
Yufkayı ikiye katlayıp sekiz adet üçgen şeklinde parça kesin.
Beyazpeynir ile ince ince doğranmış maydanozu karıştırarak üçgen parçanın geniş tarafına koyup sigara böreği gibi sarın.
Yufkaların tümüne aynı işlemi uygulayın.
Bir kaseye iki su bardağı suyu koyun.
Börekleri bu suya batırıp, tepsiye dizin.
Üzerine susamları serpip, önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
Not:Böreklerinizin üzerine galeta unu veya kepek serperek sindirimini kolaylaştırabilir ve lezzet katabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder