Ana içeriğe atla

FIRINDA KÖFTE PATATES




Malzemeler:
300 gr az yağlı kıyma
1 yumurta
3 dilim bayat ekmek
1 iri baş kuru soğan
baharatlar ,
pul biber, kimyon, karabiber, kekik ,
tuz ve 3 diş sarımsak.
2 adet orta boy taze patates
2 küçük domates
2-3 adet yeşil sivri biber
dileğe göre maydanoz
1 çorba kaşığı silme domates salçası 

Yapılışı:
Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyup halka halka doğrayın,suda beklesin.
Domateslerin kabuklarını soyup ince halka dilimler yapalım . Sivri biberlerin tohumlarını temizleyip uzun olacak şekilde ortalarından bölelim. 
Köftelik malzemeleri  yoğurma kabımıza alıp  köftemizi yoğuralım. 
Fırın kabımızı (tepsi ) tabanını çok hafif yağlayalım. Yoğurduğumuz köfteyi elimizle tabanına yayalım. Patatesleri suyundan alıp süzelim. fotoğrafda görüldüğü dizdim ben dilediğiniz gibi dizebilirsiniz.Üzerini domates ve biberlerle süsleyerek , yine üzerine  baharatlar ve pul biber sepeleyebilirsiniz.

180-200 derecede ısıtılmış fırına verirken 1 kasede domates salçamızı ılık su ile yumuşatıp üzerine dökelim.  Yemek zamanına yakın fırına sürüp pişirelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre