Malzemeler:
300 gr az yağlı
kıyma
1 yumurta
3 dilim bayat ekmek
1 iri baş kuru soğan
baharatlar ,
pul biber, kimyon, karabiber, kekik ,
tuz ve 3 diş sarımsak.
2 adet orta boy taze patates
2 küçük domates
2-3 adet yeşil sivri biber
dileğe göre maydanoz
1 çorba kaşığı silme domates salçası
1 yumurta
3 dilim bayat ekmek
1 iri baş kuru soğan
baharatlar ,
pul biber, kimyon, karabiber, kekik ,
tuz ve 3 diş sarımsak.
2 adet orta boy taze patates
2 küçük domates
2-3 adet yeşil sivri biber
dileğe göre maydanoz
1 çorba kaşığı silme domates salçası
Yapılışı:
Patatesleri yıkayıp
kabuklarını soyup halka halka doğrayın,suda beklesin.
Domateslerin
kabuklarını soyup ince halka dilimler yapalım . Sivri biberlerin tohumlarını
temizleyip uzun olacak şekilde ortalarından bölelim.
Köftelik
malzemeleri yoğurma kabımıza alıp
köftemizi yoğuralım.
Fırın kabımızı (tepsi
) tabanını çok hafif yağlayalım. Yoğurduğumuz köfteyi elimizle tabanına
yayalım. Patatesleri suyundan alıp süzelim. fotoğrafda görüldüğü dizdim ben
dilediğiniz gibi dizebilirsiniz.Üzerini domates ve biberlerle süsleyerek , yine
üzerine baharatlar ve pul biber sepeleyebilirsiniz.
180-200 derecede
ısıtılmış fırına verirken 1 kasede domates salçamızı ılık su ile yumuşatıp
üzerine dökelim. Yemek zamanına yakın fırına sürüp pişirelim.
Yorumlar
Yorum Gönder