Ana içeriğe atla

EV YAPIMI ŞEFTALİ SUYU



Kalorisi düşük, hafif, lezzetli, vitamin ve mineral içeriği yüksek olup susuzluğu giderir. Hem yapımı kolay, hem de iftardan sahura doya doya içilecek değerli bir sıvı kaynağı.

MALZEME:
* 1 adet büyük boy şeftali 
* 1 litre su
* 1 çorba kaşığı toz veya 10 damla sıvı tatlandırıcı

HAZIRLANIŞI:
Şeftaliyi soyup çekirdeğini çıkardıktan sonra blender’dan geçirin. Sonra suyu ve tatlandırıcıyı ekleyerek tüm malzemeleri tekrar blender’a koyun ve blender süresi uzadıkça daha lezzetli olacağını unutmayın. Kırık buz ilavesi ile son bir kez daha blender’dan geçirip mükemmel lezzetteki içeceğinizi servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta