Ana içeriğe atla

ELDE AÇMA ISPANAKLI RULO BÖREK





Malzemeler:
700 gr un
1 fincan sıvı yağ
1 fincan sirke
1 yumurta
Tuz
Su

İçi için;
300 gr kadar ıspanak 300 gr kadar beyaz peynir

Aralarına sürmek için;
1 paket margarin.
1 çay bardağı sıvı yağ..

Malzemeler:
Hamuru yoğur ve 1 saat kadar dinlenmeye bırak.Dinlenen hamuru 4'de böl her parçayı 8'e böl toplam 36 tane beze olacak,
Bu bezeleri 2'ye ayır,
Her bezeyi merdeneyle aç aralarına erimiş yağ sür üst üste koy,
Bu iki yufka yığınını dolaba kaldır donsun,
Donan yufkaları dolaptan çıkartıp 5-10 dakika dışarıda beklet ve merdanyele 40'a 30 cm kadar dikdörtgen aç,
Bu dikdörtgeni 3'e böl ve iç malzemesi koyup rulo yap tepsiye yerleştir,
Diğer hamuruda aynı işlemi uygula ve 200 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta