Malzemeler:
700 gr un
1 fincan sıvı yağ
1 fincan sirke
1 yumurta
Tuz
Su
İçi için;
300 gr kadar ıspanak 300 gr kadar beyaz peynir
Aralarına sürmek için;
1 paket margarin.
1 çay bardağı sıvı yağ..
Malzemeler:
700 gr un
1 fincan sıvı yağ
1 fincan sirke
1 yumurta
Tuz
Su
İçi için;
300 gr kadar ıspanak 300 gr kadar beyaz peynir
Aralarına sürmek için;
1 paket margarin.
1 çay bardağı sıvı yağ..
Malzemeler:
Hamuru yoğur ve 1 saat kadar dinlenmeye bırak.Dinlenen hamuru 4'de böl her parçayı 8'e böl toplam 36 tane beze olacak,
Bu bezeleri 2'ye ayır,
Her bezeyi merdeneyle aç aralarına erimiş yağ sür üst üste koy,
Bu iki yufka yığınını dolaba kaldır donsun,
Donan yufkaları dolaptan çıkartıp 5-10 dakika dışarıda beklet ve merdanyele 40'a 30 cm kadar dikdörtgen aç,
Bu dikdörtgeni 3'e böl ve iç malzemesi koyup rulo yap tepsiye yerleştir,
Diğer hamuruda aynı işlemi uygula ve 200 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişir.
Bu bezeleri 2'ye ayır,
Her bezeyi merdeneyle aç aralarına erimiş yağ sür üst üste koy,
Bu iki yufka yığınını dolaba kaldır donsun,
Donan yufkaları dolaptan çıkartıp 5-10 dakika dışarıda beklet ve merdanyele 40'a 30 cm kadar dikdörtgen aç,
Bu dikdörtgeni 3'e böl ve iç malzemesi koyup rulo yap tepsiye yerleştir,
Diğer hamuruda aynı işlemi uygula ve 200 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişir.
Yorumlar
Yorum Gönder