Ana içeriğe atla

ÇİLEKLİ NANELİ FROZEN




Malzemeler:
  • 15 tane çilek (dondurulmuş veya taze ama soğuk olabilir)
  • 6-7 yaprak nane
  • 3-5 yaprak fesleğen
  • Yarım portakalın suyu veya tatlandırmak isterseniz elma suyu (soğuk)
  • 1 portakalın kabuğu (dış kısmı iyice yıkanarak rendelenecek)
  • Tat vermek isterseniz de damak tadınıza göre bal
  • Buz



Yapılışı:
  • Ayıklanıp temizlenmiş çilekleri, nane yapraklarını ve portakal kabuğunun dış tarafını hafifçe rendeleyerek (portakal kabuğunun dış kısmının eklenmesi hoş bir aroma verecektir.) rondoya atın ve çilekler püre olup nane yaprakları iyice ufalana kadar çekin.
  • Portakal veya elma suyunu ilave ettikten sonra bir kez daha karıştırın ve buzları ekleyin. 
  • Buzlar kırılana dek karıştırın fakat buzların erimemesine dikkat edin.
  • Karışımı bardaklara boşaltıp nane veya fesleğen yapraklarıyla süsleyin.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta