Malzemeler:
- 15 tane çilek (dondurulmuş veya taze ama soğuk olabilir)
- 6-7 yaprak nane
- 3-5 yaprak fesleğen
- Yarım portakalın suyu veya tatlandırmak isterseniz elma suyu (soğuk)
- 1 portakalın kabuğu (dış kısmı iyice yıkanarak rendelenecek)
- Tat vermek isterseniz de damak tadınıza göre bal
- Buz
Yapılışı:
- Ayıklanıp temizlenmiş çilekleri, nane yapraklarını ve portakal kabuğunun dış tarafını hafifçe rendeleyerek (portakal kabuğunun dış kısmının eklenmesi hoş bir aroma verecektir.) rondoya atın ve çilekler püre olup nane yaprakları iyice ufalana kadar çekin.
- Portakal veya elma suyunu ilave ettikten sonra bir kez daha karıştırın ve buzları ekleyin.
- Buzlar kırılana dek karıştırın fakat buzların erimemesine dikkat edin.
- Karışımı bardaklara boşaltıp nane veya fesleğen yapraklarıyla süsleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder