Ana içeriğe atla

ÇİKOLATALI VE FISTIKLI PUDİNG




Malzemeler:
  • 1/3 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 + 1/2 su bardağı az yağlı süt
  • 1/2 su bardağı  krema (bulabilrseniz light tercih edin)
  • 2 gram ince kıyılmış sütlü çikolata,
  • 1/4 fincan kremalı fıstık ezmesi
  • 1 çorba kaşığı tuzsuz, kuru kavrulmuş fıstık (doğranmış)


Yapılışı:
  • Orta boy bir tencerede şeker,mısır nişastası,kakao,süt ve kremayı ekleyerek çırpın.
  • Orta ateşte bir taşım kaynatın ve kabarcıklar oluncaya kadar pişirip ateşten alın.
  • Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın,çikolata ve fıstık ezmesini ekleyin.
  • Pudingi 6 kaseye paylaştırın,
  • Üzerine fıstık koyarak ve soğuk servis edin.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta