Ana içeriğe atla

BİTKİSEL SU



Özellikle su içemeyen ya da su içmekte zorlanan sağlık sorunlu kişiler için iyi bir içecek olan bu karışım, hem günlük sıvı ihtiyacınızı karşılayacak, hem de kolay sıvı tüketmenize neden olacak. Ayrıca midenizi rahatlatırken, rahat uyumanıza da katkı sağlayacaktır. Bu karışımın az miktarda da olsa kolesterolünüzün düşmesine yarayacağını da unutmayın. 

MALZEME: 
* 1 litre su 
* 1 poşet rezene çayı 
* 1 poşet yeşil çay 
* 1 poşet ıhlamur 
* Yarım limon suyu 

HAZIRLANIŞI: 
1 litre suyun içinden 1 büyük fincan su alıp kaynatın. Kaynamış suyun içine, rezene, ıhlamur, yeşil çay poşetlerini koyup 10 dakika bekletin. Daha sonra fincandaki karışımı geride kalan su ile karıştırın ve limon suyu ilave edin. Karışıma bir iki buz eklerseniz yatana kadar içebilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre