Malzemeler:
1 lt süt
7 çorba kaşığı irmik
12 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 paket kakaolu bisküvi
Fındık
Yapılışı:
Süt, irmik ve toz şekeri bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın.Koyulaştığında içine tereyağını ilave edip 5-6 dk daha pişirin.Ocaktan almadan son olarak vanilyayı ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.Kullanacağınız kalıbın içini ıslatın.
Önce bir miktar irmik tatlısından dökün üzerine toz kakaolu bisküvileri dizin ve üzerine tekrar irmik tatlısından dökün.Üzerini fındık ile süsleyip servise hazırlayın ve buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder