Ana içeriğe atla

BİSKÜVİLİ SÜTLÜ İRMİK TATLISI


Malzemeler:
1 lt süt
7 çorba kaşığı irmik
12 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 paket kakaolu bisküvi
Fındık

Yapılışı:
Süt, irmik ve toz şekeri bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın.Koyulaştığında içine tereyağını ilave edip 5-6 dk daha pişirin.Ocaktan almadan son olarak vanilyayı ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.Kullanacağınız kalıbın içini ıslatın.
Önce bir miktar irmik tatlısından dökün üzerine toz kakaolu bisküvileri dizin ve üzerine tekrar irmik tatlısından dökün.Üzerini fındık ile süsleyip servise hazırlayın ve buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra servis yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta