Ana içeriğe atla

BEYAZ LİMONATA



Yapımı çok kolay olan bu içecek, size gün boyu harcadığınız C vitaminini tekrar kazandıracaktır. Hele bir de sigara içiyorsanız bu içecek ile vücudunuzu C vitamininin etkilerini yok eden sigaranın zararlarından da korumuş olursunuz.

MALZEME: 
* 1 litre su 
* 1 adet salatalık 
* 2 limon 
* 1 çorba kaşığı toz veya 10 damla sıvı tatlandırıcı 

HAZIRLANIŞI:
Limonları iyice sıkın ve salatalığı soyun. Su ve tatlandırıcı dahil tüm malzemeleri blender’a atın. 2-3 adet buz ilave ederek 30 saniye blender’da tutun. Serinletici, düşük kalorili ve bol C vitaminli içeceğiniz servise hazırdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta