Ana içeriğe atla

RULO OMLET



Malzemeler:

  • 150 gram beyaz peynir
  • 100 gram kaşar peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 6 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı un
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı margarin




Yapılışı:

  • Peynirleri rendeleyin. 
  • Maydanozu kıyıp, karabiber ile karıştırın. 
  • Peynirleri de bu karışıma ekleyip, harmanlayın. 
  • Ayrı bir yerde yumurta, un ve tuzu çırpın. 
  • Çırpma sırasında unun topaklanmamasına dikkat edin. 
  • Yapışmaz yüzeyli büyük boy tavayı kızdırın. 
  • Margarini tavada eritip, karışımı tavaya dökün. 
  • Üzerinin pişmesine yakın, peynirli karışımı üzerine serin. 
  • 1-2 saniye daha pişirip, ocaktan kaldırın. 
  • Omleti tavadan alıp, rulo şeklinde sarın. Dilimleyip, servis yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta