PEYNİRLİ PATATESLİ MANTAR DOLMASI




Malzemeler:
  • 4 Orta boy patates,
  • 4 yemek kaşığı doğranmış frenk soğanı,
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
  • 24-36 büyük mantar
  • Zeytinyağı





Yapılışı:
  • Fırınınızı 180 dereceye ısıtın,
  • Patatesleri haşlayın ve pürenizi hazırlayın,
  • Patates püresini,frenk soğanını ve peyniri karıştırın,
  • Mantarların saplarını çıkarıp yağlanmış fırın tepsinize dizin,
  • Krema torbasına yıldız ucu kullanarak mantarların içini elde ettiğiniz karışımla doldurun.
  • Üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirip 15 dakika fırında pişirin,
  • Ardından fırından çıkarıp yarım su bardağı peyniri de üzerinde dağıtıp tekrar fırına verin,
  • 10 dakika daha fırında pişirdikten sonra çıkarıp yine ayırdığımız 1 çorba kaşığı frenk soğanını serpiştirip sıcak servis yapın.


Yorumlar