Ana içeriğe atla

PEYNİRLİ PATATESLİ MANTAR DOLMASI




Malzemeler:
  • 4 Orta boy patates,
  • 4 yemek kaşığı doğranmış frenk soğanı,
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
  • 24-36 büyük mantar
  • Zeytinyağı





Yapılışı:
  • Fırınınızı 180 dereceye ısıtın,
  • Patatesleri haşlayın ve pürenizi hazırlayın,
  • Patates püresini,frenk soğanını ve peyniri karıştırın,
  • Mantarların saplarını çıkarıp yağlanmış fırın tepsinize dizin,
  • Krema torbasına yıldız ucu kullanarak mantarların içini elde ettiğiniz karışımla doldurun.
  • Üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirip 15 dakika fırında pişirin,
  • Ardından fırından çıkarıp yarım su bardağı peyniri de üzerinde dağıtıp tekrar fırına verin,
  • 10 dakika daha fırında pişirdikten sonra çıkarıp yine ayırdığımız 1 çorba kaşığı frenk soğanını serpiştirip sıcak servis yapın.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta