Malzemeler:
- 4 Orta boy patates,
- 4 yemek kaşığı doğranmış frenk soğanı,
- 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
- 24-36 büyük mantar
- Zeytinyağı
Yapılışı:
- Fırınınızı 180 dereceye ısıtın,
- Patatesleri haşlayın ve pürenizi hazırlayın,
- Patates püresini,frenk soğanını ve peyniri karıştırın,
- Mantarların saplarını çıkarıp yağlanmış fırın tepsinize dizin,
- Krema torbasına yıldız ucu kullanarak mantarların içini elde ettiğiniz karışımla doldurun.
- Üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirip 15 dakika fırında pişirin,
- Ardından fırından çıkarıp yarım su bardağı peyniri de üzerinde dağıtıp tekrar fırına verin,
- 10 dakika daha fırında pişirdikten sonra çıkarıp yine ayırdığımız 1 çorba kaşığı frenk soğanını serpiştirip sıcak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder