Malzemeler:
- 4 orta boy patates
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 diş sarımsak (kıyılmış)
- Tuz ve karabiber
İç harç için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 28-35 adet beyaz mantar (dilimlenmiş)
- 1 büyük diş sarımsak (kıyılmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım limon
Yapılışı:
- Fırınınızı 190 dereceye ısıtın,
- Patateslerinizi fırçayla iyice yıkayıp kurulayın ve alüminyum folyoya sararak elinizle kontrol ederek patatesler yumuşayana kadar
- fırında pişirin,
- Patateslerinizi ikiye bölüp içlerini ince bir kaşıkla boşaltın,
- Küçük bir tencerede tereyağını eritini,kıyılmış sarımsak,tuz ve karabiberi de ekleyip hafif karıştırın ve bu karışımı patateslerinizin içine ve dışına fırçayla sürün,
- Patateslerinizi fırına atıp 15 dakika pişirin,
- Patates tabaklarımız hazır.
- İç harç için büyük boy yapışmaz tavada tereyağı ve zeytinyağını eritin,
- Mantarları ilave edin,
- Sarımsak,tuz ve karabiberi ekleyip kızarana kadar karıştırın,
- Son olarak mantarlarınızın üzerine limon suyu sıkarak bekletin.
- İç harcınızı patates tabaklarınıza paylaştırıp servis edebilirsiniz.Dilerseniz üzerine kaşar peyniri rendeleyip fırınlayarak da servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder