PATATES TABAKLARINDA MANTAR SOTE



Malzemeler:
  • 4 orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak (kıyılmış)
  • Tuz ve karabiber


İç harç için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 
  • 28-35 adet beyaz mantar (dilimlenmiş)
  • 1 büyük diş sarımsak (kıyılmış) 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • Yarım çay kaşığı karabiber 
  • Yarım limon


Yapılışı:
  • Fırınınızı 190 dereceye ısıtın,
  • Patateslerinizi fırçayla iyice yıkayıp kurulayın ve alüminyum folyoya sararak elinizle kontrol ederek patatesler yumuşayana kadar
  • fırında pişirin,
  • Patateslerinizi ikiye bölüp içlerini ince bir kaşıkla boşaltın,
  • Küçük bir tencerede tereyağını eritini,kıyılmış sarımsak,tuz ve karabiberi de ekleyip hafif karıştırın ve bu karışımı patateslerinizin içine ve dışına fırçayla sürün,
  • Patateslerinizi fırına atıp 15 dakika pişirin,
  • Patates tabaklarımız hazır.
  •  
  • İç harç için büyük boy yapışmaz tavada tereyağı ve zeytinyağını eritin,
  • Mantarları ilave edin,
  • Sarımsak,tuz ve karabiberi ekleyip kızarana kadar karıştırın,
  • Son olarak mantarlarınızın üzerine limon suyu sıkarak bekletin.
  •  
  • İç harcınızı patates tabaklarınıza paylaştırıp servis edebilirsiniz.Dilerseniz üzerine kaşar peyniri rendeleyip fırınlayarak da servis edebilirsiniz.


Yorumlar