Ana içeriğe atla

PATATES TABAKLARINDA MANTAR SOTE



Malzemeler:
  • 4 orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak (kıyılmış)
  • Tuz ve karabiber


İç harç için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 
  • 28-35 adet beyaz mantar (dilimlenmiş)
  • 1 büyük diş sarımsak (kıyılmış) 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • Yarım çay kaşığı karabiber 
  • Yarım limon


Yapılışı:
  • Fırınınızı 190 dereceye ısıtın,
  • Patateslerinizi fırçayla iyice yıkayıp kurulayın ve alüminyum folyoya sararak elinizle kontrol ederek patatesler yumuşayana kadar
  • fırında pişirin,
  • Patateslerinizi ikiye bölüp içlerini ince bir kaşıkla boşaltın,
  • Küçük bir tencerede tereyağını eritini,kıyılmış sarımsak,tuz ve karabiberi de ekleyip hafif karıştırın ve bu karışımı patateslerinizin içine ve dışına fırçayla sürün,
  • Patateslerinizi fırına atıp 15 dakika pişirin,
  • Patates tabaklarımız hazır.
  •  
  • İç harç için büyük boy yapışmaz tavada tereyağı ve zeytinyağını eritin,
  • Mantarları ilave edin,
  • Sarımsak,tuz ve karabiberi ekleyip kızarana kadar karıştırın,
  • Son olarak mantarlarınızın üzerine limon suyu sıkarak bekletin.
  •  
  • İç harcınızı patates tabaklarınıza paylaştırıp servis edebilirsiniz.Dilerseniz üzerine kaşar peyniri rendeleyip fırınlayarak da servis edebilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre