Ana içeriğe atla

MERCİMEKLİ KUSKUS SALATASI



Malzemeler:

1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı kuskus makarna
3 adet domates
Yarım demet dereotu
2 dal  taze soğan
3-4 yaprak marul
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz, zeytinyağı

Yapılışı:
Mercimeği akşamdan ılık suyla ıslağa bırakın.
Ertesi gün üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su koyup haşlamaya bırakın. Islatıldığı için çok çabuk pişiyor. Dağılmaması için sık sık kontrol edin. Pişince süzüp salata kasesine alın,
Kuskusu da haşlayın ve süzün.
Sebzeleri istediğiniz gibi doğrayıp kuskus ve mercimeğe ekleyin. 
Tuz, nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağını bir kapta karıştırıp salataya ilave edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta