Malzemeler:
- 500 gr kıyma
- 1 kuru soğan (rendelenmiş)
- 1 su bardağı tuzsuz lor
- 3 yemek kaşığı süt
- 2 dilim bayat ekmek içi
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı yenibahar + 1/2 tatlı kaşığı kimyon + 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
Sosu için gerekli malzemeler
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı et suyu
- Kırmızı yaban mersini konservesi (ben Ikea'dan aldım)
Yapılışı:
- Lorun içine sütü ilave edip çatalla iyice ezin, gerekirse biraz daha süt ilave edebilirsiniz. Sonra diğer malzemeleri de ilave edip yoğurun. Cevizden biraz daha küçük toplar yapıp dolapta 1 saat kadar bekletin.
- Sıvıyağ konmuş teflon tavada sallayarak her tarafı pişene kadar kızartın.
- Sosu için ise; tavadaki yağı ve köfte kırıntılarını süzün ve tavanın içine sirkeyi ilave edip neredeyse uçana kadar pişirin. Sonra unu ilave edin ve rengi biraz dönene kadar karıştırın.
- En son et suyunu da ilave edip hafif suluca bir sos haline gelene dek pişirin.
- İster köftelerin üzerine isterseniz de tabağın yanına koyup yaban mersini konservesi eşliğinde servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder