İSVEÇ KÖFTESİ




Malzemeler:
  • 500 gr kıyma
  • 1 kuru soğan (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı tuzsuz lor
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz 
  • 1/2 tatlı kaşığı yenibahar + 1/2 tatlı kaşığı kimyon + 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ

Sosu için gerekli malzemeler
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı et suyu
  • Kırmızı yaban mersini konservesi (ben Ikea'dan aldım)


Yapılışı:
  • Lorun içine sütü ilave edip çatalla iyice ezin, gerekirse biraz daha süt ilave edebilirsiniz. Sonra diğer malzemeleri de ilave edip yoğurun. Cevizden biraz daha küçük toplar yapıp dolapta 1 saat kadar bekletin.
  • Sıvıyağ konmuş teflon tavada sallayarak her tarafı pişene kadar kızartın.
  • Sosu için ise; tavadaki yağı ve köfte kırıntılarını süzün ve tavanın içine sirkeyi ilave edip neredeyse uçana kadar pişirin. Sonra unu ilave edin ve rengi biraz dönene kadar karıştırın.
  • En son et suyunu da ilave edip hafif suluca bir sos haline gelene dek pişirin.
  • İster köftelerin üzerine isterseniz de tabağın yanına koyup yaban mersini konservesi eşliğinde servis edin.


Yorumlar