Ana içeriğe atla

FIRINDA SOYA SOSLU MANTARLI PATATES



Malzemeler:
  • 4 adet patates 
  • 500 gr mantar 
  • 1 adet limon
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 tatlı kaşığı köri 
  • 1 çorba kaşığı soya sosu 
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ 
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • 1 su bardağı kaşar peynir rendesi 




Yapılışı:

  • Patatesleri ve mantarları ayıklayıp, yıkadıktan sonra parmak ucu büyüklüğünde doğrayalım. 
  • Mantarları tuzlu ve limonlu suda, patatesleri de bir miktar tuz koyduğumuz suda ayrı kaplarda haşlayalım. 
  • Kuru soğanı soyup, rendeledikten sonra yarım çay bardağı sıvıyağda, orta ısılı ateşte pembeleşinceye kadar kavuralım. 
  • Haşladığımız patates ve mantarın suyunu süzüp, soğanlara ilave edelim. 
  • Birkaç dakika kavurduktan sonra baharatlarını ilave edelim. 
  • Isıya dayanıklı bir tepsiye yayıp, üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim. 
  • Peynirler eriyinceye kadar fırınlayıp, sıcak sıcak servis yapalım.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta