Malzemeler:
- 4 adet patates
- 500 gr mantar
- 1 adet limon
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 çorba kaşığı soya sosu
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı kaşar peynir rendesi
Yapılışı:
- Patatesleri ve mantarları ayıklayıp, yıkadıktan sonra parmak ucu büyüklüğünde doğrayalım.
- Mantarları tuzlu ve limonlu suda, patatesleri de bir miktar tuz koyduğumuz suda ayrı kaplarda haşlayalım.
- Kuru soğanı soyup, rendeledikten sonra yarım çay bardağı sıvıyağda, orta ısılı ateşte pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Haşladığımız patates ve mantarın suyunu süzüp, soğanlara ilave edelim.
- Birkaç dakika kavurduktan sonra baharatlarını ilave edelim.
- Isıya dayanıklı bir tepsiye yayıp, üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim.
- Peynirler eriyinceye kadar fırınlayıp, sıcak sıcak servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder