Malzemeler:
Köfte için;
1 tutam maydanoz
2 diş sarımsak
1 yumurta
400 gr. kıyma
1 soğan
Galeta unu
Tuz
Karabiber
Sebzeler için;
6 sivri biber
2 domates
3 kabak
2 patlıcan
2 kırmızı biber
tuz
karabiber
zeytinyağı
Sos için;
1 çorba kaşığı salça
2 defne yaprağı
su
Yapılışı:
Öncelikle kıymayı karıştırma kabına koyuyoruz.
Soğanı ve sarımsakları rendeleyip içine atıyoruz.
Yumurtasını kırıyoruz.
Maydanozu ince bir şekilde doğrayıp ilave ediyoruz.
Tuzunu, karabiberini koyuyoruz.
Bu şekilde harcımızı iyice yoğuruyoruz.
Galeta unu koyarak kıvamını ayarlıyoruz.
Köfte harcından parça parça koparıyoruz ve yuvarlak-yassı köfteler hazırlıyoruz.
Köfte harcından parça parça koparıyoruz ve yuvarlak-yassı köfteler hazırlıyoruz.
Patlıcanları ve kabakları yuvarlak bir şekilde dilimliyoruz.
Yuvarlak bir tepsiye, kenardan başlayarak bir dilim kabak, bir dilim patlıcan bir de köfte koyuyoruz.
Bu şekilde tüm malzeme bitene kadar diziyoruz.
Ortaya da elimizde kalan kabaktan koyuyoruz.
Ortaya da elimizde kalan kabaktan koyuyoruz.
Üzerine de sebzeleri için zeytinyağı, tuz ve karabiber döküyoruz.
Daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Sosu için de, küçük bir tencereye salçayı koyuyoruz.
Yarım litre sıcak su koyup karıştırarak kıvamını açıyoruz.
Defne yaprağı ekliyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz.
Köftelerin pişmesine yakın fırından çıkarıyoruz.
Köftelerin pişmesine yakın fırından çıkarıyoruz.
Ortasına doğranmış domatesi, yeşil ve kırmızı biberi ortaya ekliyoruz.
Üzerlerine sosu gezdirerek boşaltıyoruz.
Üzerini yağlı kağıtla kapatıyoruz, tekrar fırına koyuyoruz ve 30 dakika sonra fırından çıkarıyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder