Ana içeriğe atla

FIRINDA SEBZELI KÖFTE




Malzemeler:

Köfte için;
1 tutam maydanoz
2 diş sarımsak
1 yumurta
400 gr. kıyma
1 soğan
Galeta unu
Tuz
Karabiber

Sebzeler için;
6 sivri biber
2 domates
3 kabak
2 patlıcan
2 kırmızı biber
tuz
karabiber
zeytinyağı

Sos için;
1 çorba kaşığı salça
2 defne yaprağı
su

Yapılışı:
Öncelikle kıymayı karıştırma kabına koyuyoruz. 
Soğanı ve sarımsakları rendeleyip içine atıyoruz. 
Yumurtasını kırıyoruz. 
Maydanozu ince bir şekilde doğrayıp ilave ediyoruz. 
Tuzunu, karabiberini koyuyoruz. 
Bu şekilde harcımızı iyice yoğuruyoruz. 
Galeta unu koyarak kıvamını ayarlıyoruz.

Köfte harcından parça parça koparıyoruz ve yuvarlak-yassı köfteler hazırlıyoruz. 
Patlıcanları ve kabakları yuvarlak bir şekilde dilimliyoruz.
Yuvarlak bir tepsiye, kenardan başlayarak bir dilim kabak, bir dilim patlıcan bir de köfte koyuyoruz. 
Bu şekilde tüm malzeme bitene kadar diziyoruz.

Ortaya da elimizde kalan kabaktan koyuyoruz. 
Üzerine de sebzeleri için zeytinyağı, tuz ve karabiber döküyoruz. 
Daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. 
Sosu için de, küçük bir tencereye salçayı koyuyoruz. 
Yarım litre sıcak su koyup karıştırarak kıvamını açıyoruz. 
Defne yaprağı ekliyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz.

Köftelerin pişmesine yakın fırından çıkarıyoruz. 
Ortasına doğranmış domatesi, yeşil ve kırmızı biberi ortaya ekliyoruz. 
Üzerlerine sosu gezdirerek boşaltıyoruz. 
Üzerini yağlı kağıtla kapatıyoruz, tekrar fırına koyuyoruz ve 30 dakika sonra fırından çıkarıyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta