FIRINDA KAYMAKLI İNCİR TATLISI



Malzemeler:
  • 1 kilo kuru incir
  • 500 gram ceviz içi
  • 250 gram kaymak
  • 1 tatlı  kaşığı şeker




Şerbeti için;
  • Yarım litre süt
  • 1 su bardağı  şeker

Yapılışı:
  • İncirleri yumuşatmak için sıcak su içine yatırın,
  • İncirleriniz yumuşayınca oval bir servis tabağına alın,
  • Bir yandan cevizlerinizi çekip kaymakla ve şekerle karıştırın,
  • Süt ve şekeri kaynatın,
  • İncirlerinizi cevizli harçla doldurun,
  • Şekerli süt kaynayınca tepsiye dizdiğiniz incirlerin üzerine döküp fırınlayın,
  • 30 dakika yaklaşık 180 derecede pişirin.
  • İncirleriniz buzdolabında dinlendikten sonra soğuk servis edin.


Yorumlar