Ana içeriğe atla

FIRINDA KAYMAKLI İNCİR TATLISI



Malzemeler:
  • 1 kilo kuru incir
  • 500 gram ceviz içi
  • 250 gram kaymak
  • 1 tatlı  kaşığı şeker




Şerbeti için;
  • Yarım litre süt
  • 1 su bardağı  şeker

Yapılışı:
  • İncirleri yumuşatmak için sıcak su içine yatırın,
  • İncirleriniz yumuşayınca oval bir servis tabağına alın,
  • Bir yandan cevizlerinizi çekip kaymakla ve şekerle karıştırın,
  • Süt ve şekeri kaynatın,
  • İncirlerinizi cevizli harçla doldurun,
  • Şekerli süt kaynayınca tepsiye dizdiğiniz incirlerin üzerine döküp fırınlayın,
  • 30 dakika yaklaşık 180 derecede pişirin.
  • İncirleriniz buzdolabında dinlendikten sonra soğuk servis edin.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta