Ana içeriğe atla

FESLEĞENLİ AYRAN


Sıcak yaz günlerinde ferahlatan lezzet Fesleğenli Ayran...


Malzemeler:
  • Yarım kg yoğurt
  • 1 bardak fesleğen (siz tercih ederseniz daha fazla da  kullanabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Buz
  • Yarım bardak soda



Yapılışı:
  • Blendere yoğurt,tuz,buz ve sodayı ilave edip karıştırın,
  • Fesleğenleri de ilave edip yavaş yavaş su dökerek iyice karıştıktan sonra bol köpüklü ayranınızı fesleğen yapraklarıyla servis edebilirsiniz.
  • Not : Ayranı çok seviyorum fakat şişkinlik yaptığı için tüketmekte tereddüt ediyorum diyorsanız ayranınızın içine 2-3 damla taze limon suyu ekleyin.Taze diyorum çünkü ben hazır limon suyunu çok sağlıklı bulmuyorum.Hem lezzet hem de yarattığı etki açısından tercih etmiyorum.


Yorumlar

  1. bunu daha önce bi kafede icmistim bu tarifide denedim ve aynı lezzeti buldum

    YanıtlaSil
  2. Fesleğenli ayran favorim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta