Ana içeriğe atla

DOLAPLARDA BAHAR TEMİZLİĞİNE VAR MISINIZ!



Bahar havası benim gibi eminim sizlere de ayrı bir enerji,mutluluk veriyordur.Bu dönemde nedense ben fazlalıklarımdan kurtulmak ve hafiflemek istiyorum.Fazlalıklar derken evet bunun içinde fazla kilolarda var maalesef... Kısa sürede onlarada bir çare bulmayı ümit ediyorum :)


Şimdilik evdeki fazlalıklardan başlayalım istedim. Fakat sizlerde benim gibi ne zaman işe evdeki eşyalardan,dolaplardan başlasanız hep kendimizi bir eşya yığını içinde buluyorsanız sizler için birkaç önerim var.




Kıyafetlerinizi toparlarken dikkat edeceğiniz bir kaç önemli nokta size bu zor işi yaparken vakit kazandırabilir. İşte dolaplarınızı düzenlerken size yardımcı olacak bir kaç tüyo.

DOLAPTA GÖRDÜĞÜNÜZ BÜTÜN KIYAFETLERİ DIŞARI ÇIKARIN
Bazen sadece bize eski bir anıyı hatırlattığı için yıpranmış bir kazağı atmaz, senelerce saklarız. Temizliği tam anlamıyla yapmak için bütün kıyafetlerinizi dolaptan çıkarın ve duygusal bağ kurduğunuz ama artık giymediğiniz parçalara “elveda” deyin.

RAFLARI VE ÇEKMECELERİ TEMİZLEYİN
Bahar temizliği demek suya sabuna dokunmak demek. Boşalan çekmeceleri rafları en dip noktalarına kadar temizlemeyi unutmayın.

ÜÇ KÜME PLANI
Kıyafetlerinizi ayıklarken üç ayrı yığın oluşturun. Birini “sakla” ötekini “birisine ver” ve diğerini de “emin değilim” olarak adlandırın. “Birisine ver” yığınına attığınız kıyafetleriniz birdaha asla içine giremeyeceğiniz kotlarınızdan bluzlerinizden oluşabilir. “Emin değilim” yığını içine koyduklarınızın akıbetini belirlemek için kendinize biraz zaman tanıyın.





HER MEVSİME AYRI KUTU
“Sakla” yığını içindeki kıyafetlerinizi mevsime göre ayırın. Bunları saklamak için kutu kullanabilirsiniz.


YENİ DOLABIN İHTİYAÇLARI
Artık eskisine oranla daha hafif ve güzel kokan bir dolabınız var. Dolabınızda daha fazla yer kazanmak için ayırıcılar alabilir yeni ve renkli askılar alarak görsel açıdan da tatmin edici bir dolap yaratabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre