Malzemeler :
- 500 gr biftek (3 dilim)
- 3 adet orta boy patates
- 4-5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, kekik, kırmızı pul biber
- Kızartmak için sıvıyağ
Et Marinesi İçin:
- 1 adet küçük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sirke
- Kekik, kimyon
Domates Sos İçin:
- 3 adet orta boy domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Hazırlanışı :
- Biftekleri jülyen biçiminde doğrayın ve derin bir kaba alın,
- Etleri marine etmek için soğan ve sarımsağı ince ince doğrayıp etlerin üzerinde ekleyin.
- Zeytinyağı,sirke,kekik ve kimyon ekleyip karıştırın.
- Kabın üzerini kapatıp en az 1 saat kadar bekletin.
- Domates sosu için ,bir tavaya zeytinyağı koyun. Üzerine salça ekleyip, 2 dakika kadar kavurun.
- Rendelenmiş domatesleri de ekleyip, 5 dakika kadar pişirin. Tuzunu da koyup, ocaktan alın.
- Etler için, geniş bir tavaya yağ döküp, kızdırın. Üzerine etleri koyun. Suyunu salıp, çekene kadar pişirin. Son olarak tuz ve baharatları ekleyip, 1-2 dakika pişirin.
- Diğer yandan patateslerin kabuklarını soyup, yıkayın. Kibrit çöpü kalınlığında doğrayın. Daha sonra derin bir tavaya sıvıyağ döküp, kızdırın. Patatesleri koyup, kızartın.
- Yoğurdu bir kapta iyice çırpın. İsteğe göre içine sarımsak ekleyebilirsiniz. Servis tabağına önce kızarttığınız patatesleri alın. Üzerine yoğurt dökün. Son olarak domates sosu ve etleri koyun. Çökertme kebabını bekletmeden sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder