Ana içeriğe atla

ÇİLEKLİ KUPLAR




Malzemeler:
2 su bardağı süt
500 gr. çilek
2 kaşık tepeleme un
1 kaşık nişasta
1/2 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
Kedi dili bisküvi veya sade kek 
Krem şanti (krem şantiyi tarife göre süt ile hazırlayın)

Hazırlanışı
Önce çilekleri temizleyip yıkayın. 
Süt, un ve nişastayı pişirin. 
Kaynadığında yağı ekleyin ve biraz daha pişirmeye devam edin. 
Kaselere dökün ve arasına çilekleri ve hafif ıslattığınız kedidili bisküvileri koyun.
Üzerini yeniden puding ile kaplayın.
Son olarak hazırladığınız krem şanti ile kuplarınızı süsleyerek en üste çilek koyarak süsleyin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta