BİBER KAVURMALI PATATES TABAKLARI




Malzemeler:
  • 4 orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak (kıyılmış)
  • Tuz ve karabiber




İç harç için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 
  • İnce kıyılmış kırmızı dolmalık biber,
  • İnce kıyılmış yeşil acı biber,
  • 1 adet orta boy ince kıyılmış soğan,
  • 1 büyük diş ince kıyılmış sarımsak,
  • Tuz ve karabiber


Yapılışı:
  • Fırınınızı 190 dereceye ısıtın,
  • Patateslerinizi fırçayla iyice yıkayıp kurulayın ve alüminyum folyoya sararak elinizle kontrol ederek patatesler yumuşayana kadar
  • fırında pişirin,
  • Patateslerinizi ikiye bölüp içlerini ince bir kaşıkla boşaltın,
  • Küçük bir tencerede tereyağını eritini,kıyılmış sarımsak,tuz ve karabiberi de ekleyip hafif karıştırın ve bu karışımı patateslerinizin içine ve dışına fırçayla sürün,
  • Patateslerinizi fırına atıp 15 dakika pişirin,
  • Patates tabaklarımız hazır.
  • İç harç için büyük boy yapışmaz tavada tereyağı ve zeytinyağını eritin,
  • Biberleri ve soğanları ekleyip orta ateşte kavurun.
  • Sarımsakları ,tuz ve karabiberi ilave edin ve bir süre daha kavurup malzemelriniz yumuşayınca altını kapatın.
  • İç harcınızı patates tabaklarınıza paylaştırıp servis edebilirsiniz.Dilerseniz üzerine kaşar peyniri rendeleyip fırınlayarak da servis edebilirsiniz.


Yorumlar