Ana içeriğe atla

8 ADIMDA BALKON VE TERASLARDA YAZA HAZIR OLUN!

Balkon ve teraslarda bahar dekorasyonu

Havalar ısınıyor, balkon ya da terasınızı güzel ve kullanılabilir hale getirmeniz için öneriler...

Havalar ısınınca evlerin en ferah, en keyifli yerleri balkon ver terasları oluyor ve baharın gelmesiyle herkes kendi bu alanlara atıyor. Sabah kahvaltıları, kahve keyifleri,  arkadaşlarla sohbe ve kitap okuma saatleri gibi birçok şey buralarda geçiyor. Bu mekanları daha keyifli hale getirmek için işte size bazı öneriler...






1 - TEMİZLİK



Bütün bir kış boyunca neredeyse kapısı bile açılmayan balkon ve teraslar öncelikle güzel bir temizlik gerektiriyor. Yağan kar ve yağmurların bıraktığı kirlerden kurtulmak için dip temeL bir temizlik yapın.


2 - EŞYA SEÇİMİ

Kimi ev koskocaman ferah bir terasa sahipken kimi ev de dar, küçük bir balkona sahip olabilir. Dekorasyonunuza karar verirken sahip olduğunuz boş alanın en iyi şekilde değerlendirin ve küçük bir alana sahipseniz mümkün olduğunca az eşya tercih edin. Eğer teras gibi geniş bir alana sahipseniz bol bol çiçekle birlikte sade tonlarda mobilyalara yer verin. Mesela balkonunuz küçükse koltuk yerine minder, ayaklı masa yerine balkon demirine asılan masalardan tercih edin.








3 - TARZINIZI BELİRLEYİN!

Vinatge ya da modern gibi tarzlardan birini seçin. Balkonunuz dar ise saksı ve mobilyalar kalabalık bir görünüm yaratacağından vintage tarzı seçmek daha uygun olur. Eğer küçük bir balkonunuz varsa renkli ve eski tarzda eşyalar seçin. Evinizin büyük bir terası varsa daha modern mobilyalar ve modern aksesuarları tercih edin.




4 - ESKİ EŞYALARI DEĞERLENDİRİN!

Sadece bahar ve yaz aylarında kullanabileceğiniz mobilya ve aksesuarlar için bir servet harcamayın. Evinizdeki eski sandayle, masa, sehpa ve saksı gibi eşyaları değerlendirin. Aynı eşyalardan sıkıldıysanız renkli boyalar ya da aksesuarlarla eski eşyalarınıza yeni bir görünüm kazandırın.




5 - BOL BOL ÇİÇEK KULLANIN...

Bir ortamı en güzel yapan aksesuarlardan biri de çiçeklerdir. Özellikle baharın renkleriyle donanmış, balkonların vazgeçilmezi olan çiçekleri eksik etmeyin. Mümkün olduğunca canlı renklere sahip ve güzel kokan çiçekleri tercih edin.




6 - KENDİ SAKSINI YAP!

Birbirinden güzel ve kullanışlı saksılar çok uygun fiyatlara da bulunabilir. Plastik olmasına rağmen çok şık duran saksılarla balkonunuzu ya da terasınızı süsleyebilirsiniz. Ancak hiçbir masrafa girmek istemiyorsanız kendi saksılarınızı kendiniz yapın. İster eski kap, tencere ve kova gibi eşyalarınızı değiştirerek kullanın, ister plastik şişeleri ya da damacana gibi malzemeleri kesip, süsleyerek saksı haline getirin.


7 - ÇİÇEKLERİNİZİ SARKITIN

Eğer evinizin dışarıdan bakıldığında da güzel görünmesini istiyorsanız balkon ya da terasınızın dış kısmından çiçekler sarkıtın. Bu cinsten seçeceğiniz begonville, sarmaşık gibi çiçekler balkonunuzun dış kısmını sararak hem dışarıdan bakıldığında görenlere hoş bir görünüm sunar hem de içerinin görünmesine engel olarak balkonunuzda daha rahat vakit geçirmenizi sağlar.



8 - AKSESUARLARI UNUTMAYIN!

Çiçek ve mobilya gibi olmazsa olmazları rengârenk aksesuarlarla tamamlayın. Küçük yastıklar, duvar süsleri, rüzgâr çanları gibi birçok aksesuarla balkonunuzu ya da terasınızı hareketlendirin.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta