Ana içeriğe atla

ZEYTİNLİ,FESLEĞENLİ,KURU DOMATESLİ VE SARIMSAKLI ROLL EKMEKLER



Malzemeler:
1+2/3 su bardağı un (240 gr)
2/3 su bardağı ılık su (170 ml)
2 çorba kaşığı zeytinyağı (20 ml)
½ çay kaşığı tuz
½ paket İnstant Maya
1 demet fesleğen, ince kıyılmış
1 çorba kaşığı dolusu dilimlenmiş siyah zeytin, ufak doğranmış
3 adet kuru domates, ufak doğranmış
2 diş sarımsak

Yapılışı:
Unu İnstant Maya, ılık su, zeytinyağı ve tuz ile birlikte bir yoğurma kabında karıştırın. Kıvamı fazla sert olursa çok az daha ılık su ekleyerek yumuşatabilirsiniz.
Karışımı yoğurup pürüzsüz ve homojen bir hamur elde edin. İçine fesleğen, kuru domates,rendelenmiş sarımsak ve siyah zeytinleri ekleyip malzemeler karışana kadar yoğurmaya devam edin.
Hamurun üstünü ıslak bir bezle örtüp  yarım saat dinlendirin.
Dinlenen hamuru 12 eşit parçaya bölüp parçaları tezgah üstünde yuvarlayın.

Yuvarladığınız parçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip 180°C’de kontrollü olarak yaklaşık 30 dakika pişirin. Pişerken fırının içine içi su dolu ısıya dayanıklı bir kap yerleştirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta