Ana içeriğe atla

ÜÇ RENKLİ MUS



Malzemeler:

1 paket Vanilyalı Puding
1 paket Fındıklı Puding
1 paket Bitter Çikolatalı Puding
6 su bardağı süt (1,5 lt)
1,5 paket soğuk taze krema (300 ml)
50 gr beyaz kuvertür çikolata, eritilmiş
100 gr bitter kuvertür çikolata, eritilmiş

Yapılışı:
Vanilyalı Puding, Fındıklı Puding ve Bitter Çikolatalı Puding'i 500'er mililitre sütle ayrı tencerelerde pişirin.
Eritilmiş beyaz çikolatayı vanilyalı pudingle karıştırın.
Eritilmiş bitter çikolatanın yarısını fındıklı yarısını ise bitter çikolatalı pudingle karıştırın.
Soğuk taze kremayı mikserin yüksek devrinde çırparak sertleştirin.
Kremayı 3 parçaya bölüp her pudingle karıştırın.
Servis bardaklarınızın dibine bir parmak vanilyalı mus koyup buzlukta
15 dakika bekletin.
Bardakları buzluktan çıkarıp fındıklı ve bitter çikolatalı muslarla aynı işlemi tekrarlayın.
Buzlukta 1 saat soğutup buzdolabına alın. 2 saat buzdolabında beklettikten sonra arzuya göre üstünü meyvelerle süsleyerek servis edin.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre