Malzemeler:
3 adet hazır yufka yarım kilo kıyma
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı su
2 kase yoğurt
3 diş sarımsak
tereyağı
Yapılışı:
Su ile sıvıyağı karıştırın, kıymayı rendelenmiş soğan,1 kaşık salça,tuz ve karabiberi ekleyerek yoğurun.
Yufkaları açarak birer birer tezgaha yayın ve dörde bölün.
Su ve yağ karışımından, ikişer kaşık üzerlerine gezdirin.
Kalan su ve yağı hepsinin üzerine gezdirin.
Orta ısılı fırında kızartın.
Diğer taraftan sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.
Bir kaşık tereyağını eritip, kalan salça ile karıştırın.
Pulbiber ve nane ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder