Ana içeriğe atla

SOSİSLİ VE MISIRLI OMLET



Malzemeler:

  • 2 adet yumurta 
  • Yarım su bardağı süt 
  • 2-3 yemek kaşığı un 
  • 5-6 tane sosis 
  • Yarım kase konserve mısır 
  • Doğranmış maydanoz
  • tuz 

Yapılışı:
  • Geniş bir kaseye yumurtaları kırıyoruz üzerine süt, un ve tuzu dökerek mikserle karıştırıyoruz. 
  • Elde ettiğimiz karışıma sosis,maydanoz ve mısırları ekliyoruz. 
  • Bu arada sosisleri ne kadar küçük doğrarsak o kadar başarılı oluyor. 
  • Teflon tavaya yağ döküyoruz. 1 yemek kaşığı kadar yağ yeterli. 
  • Yağ ısındıktan sonra karışımı döküyoruz ve tavaya eşit şekilde dağıtıyoruz.
  • Genelde omlete un konulmaz. 
  • Ama bir de unla deneyin yarı krep yarı omlet gibi lezzetli ve bir o kadar da doyurucu bir sabah kahvaltısı ortaya çıkıyor. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta