Malzemeler:
Hamur için
Yapılışı:
- 2 su bardağından biraz eksik un (260 gr)
- 1/2 su bardağı ılık süt (125 ml)
- 1 tatlı kaşığı Aktif Kuru Maya
- 1/4 su bardağı zeytinyağı (60 ml)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 adet sosis, ufak doğranmış
- 2 adet orta boy patates, haşlanmış
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet yumurta sarısı
- Haşhaş
Yapılışı:
- Aktif Kuru Maya'yı toz şeker ve sütle karıştırıp 15 dakika bekletin.
- Bir karıştırma kabında mayayı tüm hamur malzemeleriyle karıştırıp pürüzsüz bir hamur yoğurun.
- Hamurunuzu 30 dakika dinlendirin.
- Patatesleri soyup çatalla ezin.
- Sosisleri zeytinyağında 2 dakika kavurup sosislerle karıştırın.
- Dinlenen hamuru 8 parçaya bölün. Elinizle tezgahta açıp içlerini bir kaşık dolusu sosisli patatesli karışımla doldurun.
- Hamuru bohça gibi kapatıp ters çevirin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
- Üstüne çırpılmış yumurta sürüp haşhaş serpiştirin.
- 180°C fırında 20-25 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder