Ana içeriğe atla

SOSİSLİ PATATESLİ POĞAÇA


Malzemeler:
Hamur için

  • 2 su bardağından biraz eksik un (260 gr)
  • 1/2 su bardağı ılık süt (125 ml)
  • 1 tatlı kaşığı Aktif Kuru Maya
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı (60 ml)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı tuz
İçi için
  • 2 adet sosis, ufak doğranmış
  • 2 adet orta boy patates, haşlanmış
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Üstü için
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Haşhaş

Yapılışı:
  • Aktif Kuru Maya'yı toz şeker ve sütle karıştırıp 15 dakika bekletin.
  • Bir karıştırma kabında mayayı tüm hamur malzemeleriyle karıştırıp pürüzsüz bir hamur yoğurun.
  • Hamurunuzu 30 dakika dinlendirin.
  • Patatesleri soyup çatalla ezin.
  • Sosisleri zeytinyağında 2 dakika kavurup sosislerle karıştırın.
  • Dinlenen hamuru 8 parçaya bölün. Elinizle tezgahta açıp içlerini bir kaşık dolusu sosisli patatesli karışımla doldurun.
  • Hamuru bohça gibi kapatıp ters çevirin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üstüne çırpılmış yumurta sürüp haşhaş serpiştirin.
  • 180°C fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre