SOSİSLİ PATATESLİ POĞAÇA


Malzemeler:
Hamur için

  • 2 su bardağından biraz eksik un (260 gr)
  • 1/2 su bardağı ılık süt (125 ml)
  • 1 tatlı kaşığı Aktif Kuru Maya
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı (60 ml)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı tuz
İçi için
  • 2 adet sosis, ufak doğranmış
  • 2 adet orta boy patates, haşlanmış
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Üstü için
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Haşhaş

Yapılışı:
  • Aktif Kuru Maya'yı toz şeker ve sütle karıştırıp 15 dakika bekletin.
  • Bir karıştırma kabında mayayı tüm hamur malzemeleriyle karıştırıp pürüzsüz bir hamur yoğurun.
  • Hamurunuzu 30 dakika dinlendirin.
  • Patatesleri soyup çatalla ezin.
  • Sosisleri zeytinyağında 2 dakika kavurup sosislerle karıştırın.
  • Dinlenen hamuru 8 parçaya bölün. Elinizle tezgahta açıp içlerini bir kaşık dolusu sosisli patatesli karışımla doldurun.
  • Hamuru bohça gibi kapatıp ters çevirin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üstüne çırpılmış yumurta sürüp haşhaş serpiştirin.
  • 180°C fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edin.

Yorumlar