Ana içeriğe atla

SEBZELİ OMLET



Malzemeler:
1 kase brokoli
1 ufak kuru soğan
1 kırmızı biber
1 çarliston biber
1 sivri biber
1 diş sarımsak
1 ufak havuç
1 ufak patates
3 kaşık zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için 50 gr kaşar peyniri
4 yumurta

Yapılışı:
Öncelikle sebzeler hazırlanır.
Yıkanmış ayıklanmış tüm sebzeleri brokoli hariç tavla zarı büyüklüğünde doğranır.
Brokoliler el ile ufak çiçeklere ayrılır.
Sapı fırına girebilecek bir tavaya zeytinyağı koyulur.
Yağ ısınınca ilk olarak havuçlar koyulur, birkaç dakika piştikten sonra patatesler ilave edilir.
Onlar da bir süre sotelenince soğan ve sarımsak, ardından da biberler eklenir.
Sebzeler bir süre pişip yumuşayınca brokoliler ilave edilir.
Tuz, karabiber ve pul biber koyup tatlandırılır.
Kısık ateşte bir süre pişirilir.
Sebzeler istediğiniz yumuşaklığa gelince başka bir kapta kırıp hafifçe çırptığımız yumurtalar sebzelerin üzerine dökülür.
Kısık ateşte pişmeye devam edilir.
Alt kısımdan pişip hala üst kısmı sulu iken üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir ve önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyulur.
Burada da 10 dk kadar piştikten sonra servis tabağına alınır. 
Üçgen şeklinde dilimleyerek servis yapılır.

Eğer omleti fırına koymak istemezseniz veya sapı uygun bir tavanız yoksa tavanıza uygun bir kapak kapatarak üzerindeki peyniri eritebilirsiniz.Eğer üzerini de biraz kızarmış istiyorsanız tavanızın büyüklüğünde bir tabağa omleti aktarıp üzerine tavayı kapatın ve ters çevirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre