Malzemeler:
1 kase
brokoli
1 ufak kuru
soğan
1 kırmızı
biber
1 çarliston
biber
1 sivri
biber
1 diş
sarımsak
1 ufak havuç
1 ufak
patates
3 kaşık
zeytinyağı
Tuz,
karabiber, pul biber
Üzeri için
50 gr kaşar peyniri
4 yumurta
Yapılışı:
Öncelikle sebzeler hazırlanır.
Yıkanmış
ayıklanmış tüm sebzeleri brokoli hariç tavla zarı büyüklüğünde doğranır.
Brokoliler
el ile ufak çiçeklere ayrılır.
Sapı fırına
girebilecek bir tavaya zeytinyağı koyulur.
Yağ ısınınca
ilk olarak havuçlar koyulur, birkaç dakika piştikten sonra patatesler ilave
edilir.
Onlar da bir
süre sotelenince soğan ve sarımsak, ardından da biberler eklenir.
Sebzeler bir
süre pişip yumuşayınca brokoliler ilave edilir.
Tuz,
karabiber ve pul biber koyup tatlandırılır.
Kısık ateşte
bir süre pişirilir.
Sebzeler
istediğiniz yumuşaklığa gelince başka bir kapta kırıp hafifçe çırptığımız
yumurtalar sebzelerin üzerine dökülür.
Kısık ateşte
pişmeye devam edilir.
Alt kısımdan
pişip hala üst kısmı sulu iken üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir ve
önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyulur.
Burada da 10
dk kadar piştikten sonra servis tabağına alınır.
Üçgen şeklinde dilimleyerek
servis yapılır.
Eğer omleti fırına koymak istemezseniz veya sapı uygun bir tavanız yoksa tavanıza uygun bir kapak kapatarak üzerindeki peyniri eritebilirsiniz.Eğer üzerini de biraz kızarmış istiyorsanız tavanızın büyüklüğünde bir tabağa omleti aktarıp üzerine tavayı kapatın ve ters çevirin.
Eğer omleti fırına koymak istemezseniz veya sapı uygun bir tavanız yoksa tavanıza uygun bir kapak kapatarak üzerindeki peyniri eritebilirsiniz.Eğer üzerini de biraz kızarmış istiyorsanız tavanızın büyüklüğünde bir tabağa omleti aktarıp üzerine tavayı kapatın ve ters çevirin.
Yorumlar
Yorum Gönder