Ana içeriğe atla

PIRASALI OMLET



Malzemeler 

  • 1 adet orta boy pırasa
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yeterince karabiber
  • Yeterince tuz


Yapılışı:

  • Pırasayı iyice yıkayıp ayıklayın ve ince ince doğrayın.
  • Tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın, ardından içine pırasaları ekleyip kavurmaya başlayın.
  • Pırasalara tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra kenara alıp ılınmasını bekleyin.
  • Ayrı bir yerde yumurtaları, sütü ve tuzu iyice çırpın.
  • Tavada kalan sıvı yağı kızdırın ve pırasalarla yumurtaları ekleyip arkalı önlü kızartın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta