Malzemeler
- 1 adet orta boy pırasa
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yeterince karabiber
- Yeterince tuz
Yapılışı:
- Pırasayı iyice yıkayıp ayıklayın ve ince ince doğrayın.
- Tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın, ardından içine pırasaları ekleyip kavurmaya başlayın.
- Pırasalara tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra kenara alıp ılınmasını bekleyin.
- Ayrı bir yerde yumurtaları, sütü ve tuzu iyice çırpın.
- Tavada kalan sıvı yağı kızdırın ve pırasalarla yumurtaları ekleyip arkalı önlü kızartın.
Yorumlar
Yorum Gönder