Ana içeriğe atla

PATATESLİ OMLET



Malzemeler:
2 adet orta boy minik minik doğranmış patates
½ su bardağı peynir rende kaşar (arzu ettiğiniz peynir)
4 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ (arzuya göre sıvıyağ)
Tuz, karabiber,kuru fesleğen



Yapılışı:
Tereyağı eritin, doğranmış patatesleri ekleyin,
Tavanın kapağını kapatarak 15 dk pişirin.Bırakın patatesleriniz biraz yansın daha lezzetli oluyor,
Üzerine yumurtalarınızı çırpın ve dökün,
Tuzu,karabiberi ve kuru fesleğeni ilave edip karıştırın,
Üzerine kaşar peynirini ilave edin.
Peynirler eriyince servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta