Malzemeler:
- 500 ml taze krema (bir büyük kutunun yarısı)
- ½ çay bardağı toz şeker (50 gr)
- ½ paket Şekerli Vanilin
- 3 yaprak jelatin
- 2 su bardağından biraz fazla soğuk su (500 ml)
- Sıvıyağ
- Sos için
- 1 paket Meyveli Sos
- 1 su bardağından 1 parmak eksik su (200 ml)
- Böğürtlen, ahududu (taze ya da donmuş kullanabilirsiniz)
Yapılışı:
- Soğuk suyu bir kaseye alıp jelatinleri içine koyun. Yumuşamaları için biraz bekletin.
- Şeker, krema ve Şekerli Vanilin’i bir sos tenceresinde şeker eriyene kadar kaynatmadan ısıtın.
- Yumuşayan jelatinlerin suyunu iyice sıkıp henüz sıcak olan kremalı karışımın içine koyun ve karıştırın.
- Panna cotta’ları boşaltacağınız kalıpları sıvıyağ ile hafifçe yağlayın ve içlerine hazırladığınız kremalı karışımı paylaştırın.
- Buzdolabında 1 gece bekletin.
- Sos için 200 ml suyu tencereye koyup üstüne Meyveli Sos karışımını boşaltın. Kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin. kaynadıktan sonra ocağı kısıp 1 dakika daha pişirin ve ateşten alın.
- Sosun içine 10-12 adet böğürtlen ve ahududu ekleyip karıştırın. Sos soğuyana kadar aralıklı olarak karıştırmayı sürdürün.
- Servis için panna cotta’larınızı tabaklara alın. Hazırladığınız meyveli sos eşliğinde servis edin.
Not: Meyveli sosu servisten hemen önce hazırlayın.
Yorumlar
Yorum Gönder