Ana içeriğe atla

ORMAN MEYVELİ PANNA COTTA



Malzemeler:
  • 500 ml taze krema (bir büyük kutunun yarısı)
  • ½ çay bardağı toz şeker (50 gr)
  • ½ paket Şekerli Vanilin
  • 3 yaprak jelatin
  • 2 su bardağından biraz fazla soğuk su (500 ml)
  • Sıvıyağ

  • Sos için
  • 1 paket Meyveli Sos
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik su (200 ml)
  • Böğürtlen, ahududu (taze ya da donmuş kullanabilirsiniz)

Yapılışı:
  • Soğuk suyu bir kaseye alıp jelatinleri içine koyun. Yumuşamaları için biraz bekletin.
  • Şeker, krema ve Şekerli Vanilin’i bir sos tenceresinde şeker eriyene kadar kaynatmadan ısıtın.
  • Yumuşayan jelatinlerin suyunu iyice sıkıp henüz sıcak olan kremalı karışımın içine koyun ve karıştırın.
  • Panna cotta’ları boşaltacağınız kalıpları sıvıyağ ile hafifçe yağlayın ve içlerine hazırladığınız kremalı karışımı paylaştırın.
  • Buzdolabında 1 gece bekletin.
  • Sos için 200 ml suyu tencereye koyup üstüne Meyveli Sos karışımını boşaltın. Kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin. kaynadıktan sonra ocağı kısıp 1 dakika daha pişirin ve ateşten alın.
  • Sosun içine 10-12 adet böğürtlen ve ahududu ekleyip karıştırın. Sos soğuyana kadar aralıklı olarak karıştırmayı sürdürün.
  • Servis için panna cotta’larınızı tabaklara alın. Hazırladığınız meyveli sos eşliğinde servis edin.


Not: Meyveli sosu servisten hemen önce hazırlayın. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre