ORMAN MEYVELİ PANNA COTTA



Malzemeler:
  • 500 ml taze krema (bir büyük kutunun yarısı)
  • ½ çay bardağı toz şeker (50 gr)
  • ½ paket Şekerli Vanilin
  • 3 yaprak jelatin
  • 2 su bardağından biraz fazla soğuk su (500 ml)
  • Sıvıyağ

  • Sos için
  • 1 paket Meyveli Sos
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik su (200 ml)
  • Böğürtlen, ahududu (taze ya da donmuş kullanabilirsiniz)

Yapılışı:
  • Soğuk suyu bir kaseye alıp jelatinleri içine koyun. Yumuşamaları için biraz bekletin.
  • Şeker, krema ve Şekerli Vanilin’i bir sos tenceresinde şeker eriyene kadar kaynatmadan ısıtın.
  • Yumuşayan jelatinlerin suyunu iyice sıkıp henüz sıcak olan kremalı karışımın içine koyun ve karıştırın.
  • Panna cotta’ları boşaltacağınız kalıpları sıvıyağ ile hafifçe yağlayın ve içlerine hazırladığınız kremalı karışımı paylaştırın.
  • Buzdolabında 1 gece bekletin.
  • Sos için 200 ml suyu tencereye koyup üstüne Meyveli Sos karışımını boşaltın. Kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin. kaynadıktan sonra ocağı kısıp 1 dakika daha pişirin ve ateşten alın.
  • Sosun içine 10-12 adet böğürtlen ve ahududu ekleyip karıştırın. Sos soğuyana kadar aralıklı olarak karıştırmayı sürdürün.
  • Servis için panna cotta’larınızı tabaklara alın. Hazırladığınız meyveli sos eşliğinde servis edin.


Not: Meyveli sosu servisten hemen önce hazırlayın. 

Yorumlar