Ana içeriğe atla

MUZLU PUDİNG TATLISI


Malzemeler:
1 paket Muzlu Puding
1,5 su bardağı süt (350 ml)
1 çorba kaşığı dolusu file fındık, kavrulmuş
1 adet milföy hamuru


Yapılışı:
Sütü ufak bir tencereye alıp içine pudingi ekleyin. Kaynama noktasına gelene kadar pişirip ateşi kısın. 1 dakika daha pişirip ateşten alın.
Kavrulmuş file fındıkları pudingle karıştırın.
Ufak tart kalıplarımızın içlerini ıslatıp pudingi hızlıca kalıplara pay edin. Buzdolabında 2-3 saat soğumaya bırakın.
Milföy hamurunu 220°C fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra elinizle ufalayın.
Muzlu puding tatlılarınızı kalıplardan çıkarıp tabağa alın. Üstüne milföy parçacıkları ekleyerek servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre