Malzemeler:
- Tereyağı (125 gr)
- ¾ su bardağı toz şeker (150 gr)
- ½ paket Şekerli Vanilin
- 1 adet yumurta, çırpılmış
- 3 adet muz
- ¼ su bardağı süt (60 ml)
- 1 çay bardağı damla çikolata (100 gr)
- 1+1/4 su bardağı un, elenmiş (175 gr)
- 1 paket Kabartma Tozu
- Tuz
Yapılışı:
- Tereyağı, toz şeker ve Şekerli Vanilin’i bir sos tenceresine alıp orta ateşte eritin.
- Muzları geniş bir karıştırma kabında çatalla ezin. İçine tereyağlı karışımı ekleyip karıştırın.
- Unu, damla çikolataları, kabartma tozunu, bir tutam tuzu ve sütü de ilave edip tekrar karıştırın.
- Kalıbınızı yağlayıp karışımı kalıba dökün. 170°C fırında 30 dakika kontrollü olarak pişirin.
- Fırından çıkarıp ılımaya bırakın. Ilıdıktan sonra kekleri kalıptan çıkarın. Servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder