Ana içeriğe atla

MUZLU ÇİKOLATALI MİNİ KEKLER


Malzemeler:

  • Tereyağı (125 gr)
  • ¾ su bardağı toz şeker (150 gr)
  • ½ paket Şekerli Vanilin
  • 1 adet yumurta, çırpılmış
  • 3 adet muz
  • ¼ su bardağı süt (60 ml)
  • 1 çay bardağı damla çikolata (100 gr)
  • 1+1/4 su bardağı un, elenmiş (175 gr)
  • 1 paket Kabartma Tozu
  • Tuz

Yapılışı:

  • Tereyağı, toz şeker ve Şekerli Vanilin’i bir sos tenceresine alıp orta ateşte eritin.
  • Muzları geniş bir karıştırma kabında çatalla ezin. İçine tereyağlı karışımı ekleyip karıştırın.
  • Unu, damla çikolataları, kabartma tozunu, bir tutam tuzu ve sütü de ilave edip tekrar karıştırın.
  • Kalıbınızı yağlayıp karışımı kalıba dökün. 170°C fırında 30 dakika kontrollü olarak pişirin.
  • Fırından çıkarıp ılımaya bırakın. Ilıdıktan sonra kekleri kalıptan çıkarın. Servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta