MUZLU ÇİKOLATALI MİNİ KEKLER


Malzemeler:

  • Tereyağı (125 gr)
  • ¾ su bardağı toz şeker (150 gr)
  • ½ paket Şekerli Vanilin
  • 1 adet yumurta, çırpılmış
  • 3 adet muz
  • ¼ su bardağı süt (60 ml)
  • 1 çay bardağı damla çikolata (100 gr)
  • 1+1/4 su bardağı un, elenmiş (175 gr)
  • 1 paket Kabartma Tozu
  • Tuz

Yapılışı:

  • Tereyağı, toz şeker ve Şekerli Vanilin’i bir sos tenceresine alıp orta ateşte eritin.
  • Muzları geniş bir karıştırma kabında çatalla ezin. İçine tereyağlı karışımı ekleyip karıştırın.
  • Unu, damla çikolataları, kabartma tozunu, bir tutam tuzu ve sütü de ilave edip tekrar karıştırın.
  • Kalıbınızı yağlayıp karışımı kalıba dökün. 170°C fırında 30 dakika kontrollü olarak pişirin.
  • Fırından çıkarıp ılımaya bırakın. Ilıdıktan sonra kekleri kalıptan çıkarın. Servis edin.

Yorumlar