Ana içeriğe atla

MANTARLI OMLET



Malzemeler:
7-8 adet dilimlenmiş mantar 
Tereyağı, tuz, 
5 adet yumurta 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 
Konserve mısır 



Yapılışı:
Mantarları teryağıyla (suyunu salıp çekene kadar) orta ateşte kavurun. 
Yumurtaları başka bir kaba kırıp tuzunu ve istediğiniz baharatı ekleyin, bir çatalla çırpın.
Teflon tavaya tereyağı koyun ve kızdırın, yumurtaların yarısını ekleyin. 
Pişmeye başladıkça tavayı öne arkaya sürekli sallayın ki yumurta yapışmasın.
Mantarları ortasına koyup kalan yumurtayı da ekleyin. 2 yüzü de pişen omlete rendelenmiş kaşarı ekleyip ve mısırı ekleyin, spatula yardımıyla omleti 2 ye katlayın, biraz daha pişirip servis tabağına alın. 
Üstünü maydanozla süsleyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta