MANTARLI OMLET



Malzemeler:
7-8 adet dilimlenmiş mantar 
Tereyağı, tuz, 
5 adet yumurta 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 
Konserve mısır 



Yapılışı:
Mantarları teryağıyla (suyunu salıp çekene kadar) orta ateşte kavurun. 
Yumurtaları başka bir kaba kırıp tuzunu ve istediğiniz baharatı ekleyin, bir çatalla çırpın.
Teflon tavaya tereyağı koyun ve kızdırın, yumurtaların yarısını ekleyin. 
Pişmeye başladıkça tavayı öne arkaya sürekli sallayın ki yumurta yapışmasın.
Mantarları ortasına koyup kalan yumurtayı da ekleyin. 2 yüzü de pişen omlete rendelenmiş kaşarı ekleyip ve mısırı ekleyin, spatula yardımıyla omleti 2 ye katlayın, biraz daha pişirip servis tabağına alın. 
Üstünü maydanozla süsleyebilirsiniz.

Yorumlar