Malzemeler:
7-8 adet
dilimlenmiş mantar
Tereyağı,
tuz,
5 adet
yumurta
1 su bardağı
rendelenmiş kaşar peyniri
Konserve
mısır
Yapılışı:
Mantarları teryağıyla (suyunu salıp çekene kadar) orta ateşte kavurun.
Yumurtaları başka bir kaba kırıp tuzunu ve istediğiniz baharatı ekleyin, bir
çatalla çırpın.
Teflon tavaya tereyağı koyun ve kızdırın, yumurtaların yarısını
ekleyin.
Pişmeye başladıkça tavayı öne arkaya sürekli sallayın ki yumurta
yapışmasın.
Mantarları ortasına koyup kalan yumurtayı da ekleyin. 2 yüzü de pişen
omlete rendelenmiş kaşarı ekleyip ve mısırı ekleyin, spatula yardımıyla omleti
2 ye katlayın, biraz daha pişirip servis tabağına alın.
Üstünü maydanozla süsleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder