Malzemeler:
4 su bardağı un
1 yumurta sarısı
200 gr. tereyağ (oda sıcaklığında yumşamış)
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Türk kahve fincanının çeyreği sirke
1 yemek kaşığı tozşeker
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 çaybardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tepeleme mahlep
Tuz
Üzeri için:
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı pekmez
Bol Susam-çörekotu
Yapılışı:
Tereyağ ve şekeri karıştırın,
Yumurta sarısını tereyağına yedirin,
Un hariç, diğer malzemeleri de ilave ederek yoğurun,
Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya devam edin ve yumuşak ama ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edin,
Hamurunuzun üzerine streç film örterek 15dk. buzdolabında dinlendirin,
1. çukur bir tabağa, yumurta akı ve pekmezi çatalla çırpın,
2. çukur tabağa, susam çörek otunu karıştırın
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp parmak kalınlığında uzun şeritler hazırlayın,
Şeritlerden 5 parmak eninde (avucunuzun eninde) şeritler kesin, halka yapıp uçlarını birleştirin,
Hazırladığınız halkaları ister altlı üstlü, ister tek tarafını, önce yumurtalı sosa, sonra susam karışımına batırın,
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye 1er parmak aralıklarla dizin,
170 Derece fırında 15 dk. pişirin.
Çok fazla kızartıldığında ağızda dağılan kıvamı yakalayamazsınız.Sert ve kuru olur.

Yorumlar
Yorum Gönder