Ana içeriğe atla

KAKAOLU KEK


Malzemeler:
  • 3 Adet yumurta
  • 1 Su bardağı süt (eğer süt yok ise suda kullanabilirsiniz.)
  • 1,5 Su bardağı kadar şeker (1 su bardağıda kullanabilirsiniz ama genelde 1,5 su bardağı şeker kullanılıyor.)
  • 2-3 çorba kaşığı kadar kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-2,5 su bardağı kadar un (yumurtanız büyük ise un ayarını ona göre kendinizde ayarlayabilirsiniz.)
Yapılışı:
Kakaolu kek için ilk önce kek harcımızı yapacağız.İlk önce yumurtalarımızı kırıyoruz, kek için en önemli kural yumurtanın iyice kabarıp içine havayı almasıdır.Yumurtamızı iyice kabararak çırpıyoruz.Yumurta çırpıldıktan sonra şekerimizi ilave ediyoruz.Şekeri çok fazla olursa şekerlenir ve kekiniz çöker onun için şekerini çok fazla koymayınız.Yumurta ve şekeri ister eliniz ile isterseniz mikser ile 5 dk çırpmanız gerekiyor.Daha sonra sütümüzü ilave ediyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.Daha sonra kakaoumuzu ilave ediyoruz  yumurtalı ve şekerli karışımın içine güzelce yediriyoruz ve daha sonra unumuzu içine döküyoruz.Kabartma tozu ve vanilyayı mutlaka unla beraber elemeniz gerekiyor tek başına direk sıvı ile temas ettirmemek gerekiyor.Unu iyice yedirdikten sonra boza kıvamında bir karışım olacak.Hiç bekletmeden keki kalıbımıza koyuyoruz ve fırına veriyoruz.Pişirme işlemi önemlidir, 150 ile 170 derece arasında bir sıcaklıkta (en ideali 160 derecedir) 35-40 dk pişiriniz ancak ilk 20 dk fırınınızı açmayınız.Not : fırınınızı önceden ısıtınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta