KAKAOLU KAR TANELERİ



Malzemeler:
Hamur Kurabiyesi :
  • 1 ½ Çay Bardağı Buğday Unu (80g)
  • 1 Çay Bardağı Kakao (35g)
  • Tereyağ (70g)
  • 1 Adet Yumurta
  • 2 Çay Kaşığı Türk Kahvesi
  • 3 Çay Kaşığı Hamur Kabartma Tozu (6g)
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker (175g)
  • 2 Yemek Kaşığı Üzüm Pekmezi
  • Bitter Çikolata (100g)
  • 2 Yemek Kaşığı Süt

Üzeri için:
  • 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri (60g)


Yapılışı:
  • Fırınınızı önceden 170oC ayarlayın ve ısıtın.
  • Un, Kakao ve Hamur Kabartma Tozu’nu birlikte eleyerek bir karıştırma kabına aktarın.
  • Çikolatayı, çaydanlık içerisinde 3-4 parmak kaynayan su üzerinde ben-mari tavası veya ısıya dayanıklı bir kap içerisinde eritin ve arada karıştırarak soğutun.
  • Toz şekeri pekmez ile rondoda çekerek inceltin. Daha sonra tereyağı ile mikserle krema kıvamını alıncaya dek çırparak karıştırın. Üzerine yumurtayı da ekleyip 2 dakika daha çırparak karıştırın.
  • Unlu karışımı da ilave edip, ele yapışmayan bir kurabiye hamuru elde edinceye dek kısaca yoğurun.
  • Buzdolabında 1 saat soğuttuktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, Pudra Şekeri’ne bulayın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden 170oC ısıtılmış fırında 14-15 dakika pişirin. Izgara teli üzerinde soğutup servis yapın.


Yorumlar