Malzemeler:
Hamur Kurabiyesi :
- 1 ½ Çay Bardağı Buğday Unu (80g)
- 1 Çay Bardağı Kakao (35g)
- Tereyağ (70g)
- 1 Adet Yumurta
- 2 Çay Kaşığı Türk Kahvesi
- 3 Çay Kaşığı Hamur Kabartma Tozu (6g)
- 1 Su Bardağı Toz Şeker (175g)
- 2 Yemek Kaşığı Üzüm Pekmezi
- Bitter Çikolata (100g)
- 2 Yemek Kaşığı Süt
Üzeri için:
- 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri (60g)
Yapılışı:
- Fırınınızı önceden 170oC ayarlayın ve ısıtın.
- Un, Kakao ve Hamur Kabartma Tozu’nu birlikte eleyerek bir karıştırma kabına aktarın.
- Çikolatayı, çaydanlık içerisinde 3-4 parmak kaynayan su üzerinde ben-mari tavası veya ısıya dayanıklı bir kap içerisinde eritin ve arada karıştırarak soğutun.
- Toz şekeri pekmez ile rondoda çekerek inceltin. Daha sonra tereyağı ile mikserle krema kıvamını alıncaya dek çırparak karıştırın. Üzerine yumurtayı da ekleyip 2 dakika daha çırparak karıştırın.
- Unlu karışımı da ilave edip, ele yapışmayan bir kurabiye hamuru elde edinceye dek kısaca yoğurun.
- Buzdolabında 1 saat soğuttuktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, Pudra Şekeri’ne bulayın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden 170oC ısıtılmış fırında 14-15 dakika pişirin. Izgara teli üzerinde soğutup servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder