Ana içeriğe atla

KAKAOLU KAR TANELERİ



Malzemeler:
Hamur Kurabiyesi :
  • 1 ½ Çay Bardağı Buğday Unu (80g)
  • 1 Çay Bardağı Kakao (35g)
  • Tereyağ (70g)
  • 1 Adet Yumurta
  • 2 Çay Kaşığı Türk Kahvesi
  • 3 Çay Kaşığı Hamur Kabartma Tozu (6g)
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker (175g)
  • 2 Yemek Kaşığı Üzüm Pekmezi
  • Bitter Çikolata (100g)
  • 2 Yemek Kaşığı Süt

Üzeri için:
  • 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri (60g)


Yapılışı:
  • Fırınınızı önceden 170oC ayarlayın ve ısıtın.
  • Un, Kakao ve Hamur Kabartma Tozu’nu birlikte eleyerek bir karıştırma kabına aktarın.
  • Çikolatayı, çaydanlık içerisinde 3-4 parmak kaynayan su üzerinde ben-mari tavası veya ısıya dayanıklı bir kap içerisinde eritin ve arada karıştırarak soğutun.
  • Toz şekeri pekmez ile rondoda çekerek inceltin. Daha sonra tereyağı ile mikserle krema kıvamını alıncaya dek çırparak karıştırın. Üzerine yumurtayı da ekleyip 2 dakika daha çırparak karıştırın.
  • Unlu karışımı da ilave edip, ele yapışmayan bir kurabiye hamuru elde edinceye dek kısaca yoğurun.
  • Buzdolabında 1 saat soğuttuktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, Pudra Şekeri’ne bulayın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden 170oC ısıtılmış fırında 14-15 dakika pişirin. Izgara teli üzerinde soğutup servis yapın.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre