İSVEÇ TARÇINLI ÇÖREĞİ



Malzemeler:
  • 1+2/3 su bardağı un (240 gr)
  • 1 su bardağından 1 parmak fazla ılık süt (140 ml)
  • 1,5 çorba kaşığı Aktif Kuru Maya (15 gr)
  • 1 çorba kaşığı dolusu tereyağı (30 gr)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı toz şeker (15 gr)

İçi için
  • 2 çorba kaşığı dolusu tereyağı (60 gr)
  • 5 çorba kaşığı toz şeker (65 gr)
  • 3 tatlı kaşığı tarçın (8 gr)
  • Kırık fıstık


Yapılışı:
  • Aktif Kuru Maya’yı ılık süt ve toz şekerle karıştırıp kabarması için 15 dakika bekletin.
  • 30 gr tereyağını eritip soğutun.
  • Unu, mayalı karışımı, tereyağını ve yumurta sarısını bir yoğurma kabında karıştırıp pürüzsüz bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamurun üstünü bezle örtüp 1 saat dinlenmeye bırakın.
  • Çöreğinizin içi için 60 gr tereyağını eritip bir kaseye alın. Toz şekerle tarçını bir başka kasede iyice karıştırın.
  • Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış tezgahta merdane ile 1 cm kalınlığında açın. Üstüne bir fırça ile bolca tereyağı sürüp tarçın ve şeker karışımında serpiştirin.
  • Hamuru rulo şeklinde sarıp keskin bir bıçak ile boylamasına keserek ikiye bölün.
  • Kesik yüzeyleri dışa bakacak şekilde parçaları yan yana tezgah üzerine yerleştirin ve parçaları birbirinin üzerinden geçirerek örgü şekli verin.
  • Hamurun iki ucunu birleştirip yapıştırın ve çöreğinizi yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üstüne kalan tereyağını fırça ile sürüp tarçınlı ve şekerli karışımdan serpiştirin.
  • Üzerine dilerseniz kırık fıstık serpebilirsiniz.
  • Önceden ısıttığınız 180°C fırında çöreğinizi 30 dakika pişirin. fırından çıkarıp ılımaya bırakın. Arzuya göre üstüne pudra şekeri serpiştirerek dilimleyerek servis edin.

Yorumlar