Ana içeriğe atla

İSVEÇ TARÇINLI ÇÖREĞİ



Malzemeler:
  • 1+2/3 su bardağı un (240 gr)
  • 1 su bardağından 1 parmak fazla ılık süt (140 ml)
  • 1,5 çorba kaşığı Aktif Kuru Maya (15 gr)
  • 1 çorba kaşığı dolusu tereyağı (30 gr)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı toz şeker (15 gr)

İçi için
  • 2 çorba kaşığı dolusu tereyağı (60 gr)
  • 5 çorba kaşığı toz şeker (65 gr)
  • 3 tatlı kaşığı tarçın (8 gr)
  • Kırık fıstık


Yapılışı:
  • Aktif Kuru Maya’yı ılık süt ve toz şekerle karıştırıp kabarması için 15 dakika bekletin.
  • 30 gr tereyağını eritip soğutun.
  • Unu, mayalı karışımı, tereyağını ve yumurta sarısını bir yoğurma kabında karıştırıp pürüzsüz bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamurun üstünü bezle örtüp 1 saat dinlenmeye bırakın.
  • Çöreğinizin içi için 60 gr tereyağını eritip bir kaseye alın. Toz şekerle tarçını bir başka kasede iyice karıştırın.
  • Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış tezgahta merdane ile 1 cm kalınlığında açın. Üstüne bir fırça ile bolca tereyağı sürüp tarçın ve şeker karışımında serpiştirin.
  • Hamuru rulo şeklinde sarıp keskin bir bıçak ile boylamasına keserek ikiye bölün.
  • Kesik yüzeyleri dışa bakacak şekilde parçaları yan yana tezgah üzerine yerleştirin ve parçaları birbirinin üzerinden geçirerek örgü şekli verin.
  • Hamurun iki ucunu birleştirip yapıştırın ve çöreğinizi yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üstüne kalan tereyağını fırça ile sürüp tarçınlı ve şekerli karışımdan serpiştirin.
  • Üzerine dilerseniz kırık fıstık serpebilirsiniz.
  • Önceden ısıttığınız 180°C fırında çöreğinizi 30 dakika pişirin. fırından çıkarıp ılımaya bırakın. Arzuya göre üstüne pudra şekeri serpiştirerek dilimleyerek servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre