Ana içeriğe atla

ÇİLEKLİ PUDİNGLE PASTA



Malzemeler:

  • 1 ½ Su Bardağı Un (150g)
  • ½ Su Bardağı Mısır Nişastası (45g)
  • 1 Çay Bardağı Süt (100ml)
  • 1 Paket Hamur Kabartma Tozu
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 ½ Su Bardağı Toz Şeker (260g)
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ (100ml)
  • 1 Paket Şekerli Vanilin Üzeri için:
  • 1 ½ Su Bardağı Süt (300 ml) (ıslatmak için)
  • 1 Paket Çilekli Puding
  • 2 ½ Su Bardağı Süt (500ml)
  • 1 Kase Taze Ayıklanmış Çilek


Yapılışı:
  • Fırınınızı önceden 175ºc ayarlayıp ısıtın.
  • Yumurta ve şekeri mikser yardımı ile 3-4 dakika çırparak karıştırın.
  • Üzerine Mısır Nişastası, un, süt, sıvı yağ, Hamur Kabartma Tozu ve Şekerli Vanilin ekleyin. Homojen bir karışım elde edinceye dek, düşük devirde yaklaşık 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin.
  • Hazırladığınız kek hamurunu 20-30 cm boyutlarındaki önceden yağlanmış kek kalıbına dökün.
  • Önceden 175ºc ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar, 30-40 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardığınızda tepsisinde bırakın ve 5 dakika sonra, 1,5 su bardağı süt ile ıslatıp, soğumaya bırakın.
  • Çilekli Puding’i 2 ½ su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha pişirmeye devam edin.  (Pudinginizin çilek parçalı olmasını istiyorsanız ufak ufak doğradığınız çilek de ekleyebilirsiniz.Böylece pastanızın üzerinde daha hoş bir görüntü olacaktır.)
  • Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak yaklaşık 10 dakika soğumasını bekleyin. Sonra pudingi tepsideki kek üzerine düzgün bir şekilde yayın.
  • Hazırladığınız pastayı, buzdolabında 1-2 saat soğutun ve çilek ile süsleyerek servis yapın.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre