ÇİLEKLİ PUDİNGLE PASTA



Malzemeler:

  • 1 ½ Su Bardağı Un (150g)
  • ½ Su Bardağı Mısır Nişastası (45g)
  • 1 Çay Bardağı Süt (100ml)
  • 1 Paket Hamur Kabartma Tozu
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 ½ Su Bardağı Toz Şeker (260g)
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ (100ml)
  • 1 Paket Şekerli Vanilin Üzeri için:
  • 1 ½ Su Bardağı Süt (300 ml) (ıslatmak için)
  • 1 Paket Çilekli Puding
  • 2 ½ Su Bardağı Süt (500ml)
  • 1 Kase Taze Ayıklanmış Çilek


Yapılışı:
  • Fırınınızı önceden 175ºc ayarlayıp ısıtın.
  • Yumurta ve şekeri mikser yardımı ile 3-4 dakika çırparak karıştırın.
  • Üzerine Mısır Nişastası, un, süt, sıvı yağ, Hamur Kabartma Tozu ve Şekerli Vanilin ekleyin. Homojen bir karışım elde edinceye dek, düşük devirde yaklaşık 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin.
  • Hazırladığınız kek hamurunu 20-30 cm boyutlarındaki önceden yağlanmış kek kalıbına dökün.
  • Önceden 175ºc ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar, 30-40 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardığınızda tepsisinde bırakın ve 5 dakika sonra, 1,5 su bardağı süt ile ıslatıp, soğumaya bırakın.
  • Çilekli Puding’i 2 ½ su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha pişirmeye devam edin.  (Pudinginizin çilek parçalı olmasını istiyorsanız ufak ufak doğradığınız çilek de ekleyebilirsiniz.Böylece pastanızın üzerinde daha hoş bir görüntü olacaktır.)
  • Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak yaklaşık 10 dakika soğumasını bekleyin. Sonra pudingi tepsideki kek üzerine düzgün bir şekilde yayın.
  • Hazırladığınız pastayı, buzdolabında 1-2 saat soğutun ve çilek ile süsleyerek servis yapın.


Yorumlar