Malzemeler:
- 1 ½ Su Bardağı Un (150g)
- ½ Su Bardağı Mısır Nişastası (45g)
- 1 Çay Bardağı Süt (100ml)
- 1 Paket Hamur Kabartma Tozu
- 3 Adet Yumurta
- 1 ½ Su Bardağı Toz Şeker (260g)
- 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ (100ml)
- 1 Paket Şekerli Vanilin Üzeri için:
- 1 ½ Su Bardağı Süt (300 ml) (ıslatmak için)
- 1 Paket Çilekli Puding
- 2 ½ Su Bardağı Süt (500ml)
- 1 Kase Taze Ayıklanmış Çilek
Yapılışı:
- Fırınınızı önceden 175ºc ayarlayıp ısıtın.
- Yumurta ve şekeri mikser yardımı ile 3-4 dakika çırparak karıştırın.
- Üzerine Mısır Nişastası, un, süt, sıvı yağ, Hamur Kabartma Tozu ve Şekerli Vanilin ekleyin. Homojen bir karışım elde edinceye dek, düşük devirde yaklaşık 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin.
- Hazırladığınız kek hamurunu 20-30 cm boyutlarındaki önceden yağlanmış kek kalıbına dökün.
- Önceden 175ºc ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar, 30-40 dakika pişirin.
- Fırından çıkardığınızda tepsisinde bırakın ve 5 dakika sonra, 1,5 su bardağı süt ile ıslatıp, soğumaya bırakın.
- Çilekli Puding’i 2 ½ su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha pişirmeye devam edin. (Pudinginizin çilek parçalı olmasını istiyorsanız ufak ufak doğradığınız çilek de ekleyebilirsiniz.Böylece pastanızın üzerinde daha hoş bir görüntü olacaktır.)
- Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak yaklaşık 10 dakika soğumasını bekleyin. Sonra pudingi tepsideki kek üzerine düzgün bir şekilde yayın.
- Hazırladığınız pastayı, buzdolabında 1-2 saat soğutun ve çilek ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder