Ana içeriğe atla

ÇİKOLATA SOSLU KOKO




Malzemeler:
110 gr Hindistan cevizi
1/2 çay bardağı toz şeker (50 gr)
1 çorba kaşığı un (20 gr)
1/2 paket Şekerli Vanilin
2 adet yumurta beyazı
Bir tutam tuz

Çikolata sos için
1/3 paket Çikolata Sos (40 gr)
1/3 su bardağı süt (80 ml)


Yapılışı:
Yumurta beyazlarını bir tutam tuzla birlikte mikserin yüksek devrinde kabarana kadar 7-8 dakika çırpın.
Şekerli Vanilin, toz şeker, un ve Hindistan cevizini ekleyip spatula ile karıştırın.
Ufak bir dondurma kaşığı yardımıyla karışımdan parçalar alıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
200°C fırında 8-10 dakika pembeleşene kadar pişirin.
Çikolata sos için toz çikolatalı sos’u ufak bir tencereye alın. Üstüne sütü ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
Kokoları üstüne çikolata sos gezdirerek servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta