Malzemeler:
110 gr Hindistan cevizi
1/2 çay bardağı toz şeker (50 gr)
1 çorba kaşığı un (20 gr)
1/2 paket Şekerli Vanilin
2 adet yumurta beyazı
Bir tutam tuz
110 gr Hindistan cevizi
1/2 çay bardağı toz şeker (50 gr)
1 çorba kaşığı un (20 gr)
1/2 paket Şekerli Vanilin
2 adet yumurta beyazı
Bir tutam tuz
Çikolata sos için
1/3 paket Çikolata Sos (40 gr)
1/3 su bardağı süt (80 ml)
1/3 paket Çikolata Sos (40 gr)
1/3 su bardağı süt (80 ml)
Yapılışı:
Yumurta beyazlarını bir tutam tuzla birlikte mikserin yüksek devrinde kabarana kadar 7-8 dakika çırpın.
Şekerli Vanilin, toz şeker, un ve Hindistan cevizini ekleyip spatula ile karıştırın.
Ufak bir dondurma kaşığı yardımıyla karışımdan parçalar alıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
200°C fırında 8-10 dakika pembeleşene kadar pişirin.
Çikolata sos için toz çikolatalı sos’u ufak bir tencereye alın. Üstüne sütü ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
Kokoları üstüne çikolata sos gezdirerek servis edin.
Yumurta beyazlarını bir tutam tuzla birlikte mikserin yüksek devrinde kabarana kadar 7-8 dakika çırpın.
Şekerli Vanilin, toz şeker, un ve Hindistan cevizini ekleyip spatula ile karıştırın.
Ufak bir dondurma kaşığı yardımıyla karışımdan parçalar alıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
200°C fırında 8-10 dakika pembeleşene kadar pişirin.
Çikolata sos için toz çikolatalı sos’u ufak bir tencereye alın. Üstüne sütü ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
Kokoları üstüne çikolata sos gezdirerek servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder